Peter Hurley și drumul spre Ortodoxie - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Peter Hurley și drumul spre Ortodoxie

19:12, luni, 3 iulie, 2017 | Cuvinte-cheie: , ,

“Mă numesc Peter Hurley. M-am născut în Irlanda în 1968, al optulea din zece copii. Am ajuns în România pe 9 aprilie 1994.  Aveam 26 de ani. (…) În 1994 am emigrat în România şi locuiesc de atunci aici”. Aşa îşi începe Irlandezul din Carpaţi scurta prezentare pe site-ul său, Tradiţia.ro.

Peter Hurley, inimosul irlandez care a reuşit să creeze de unul singur o manifestare extraordinară cunoscută acum în întreaga lume – Festivalul Drumul lung spre Cimitirul Vesel din Săpânţa -, o realizare cu mari sacrificii personale şi chiar şi piedici din partea Guvernului, a primit, în schimb, pe pământul românesc, pe lângă dragostea românilor, şi credinţa noastră: Ortodoxia Română. Aşa a devenit Peter – Petru! Şi nu oriunde, ci pe vârful Ceahlăului, “Muntele Sfânt”, la Manăstirea cu hramul Schimbarea la Faţă şi BInecredicniosul Ştefan cel Mare şi Sfânt, în miez de iarnă, după un parcurs iniţiatic duhovnicesc, pe jos şi fără nici un ban, de la Cernăuţiul românesc, prin Mănăstirile Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei până la vârful Toaca şi Crucea Mântuitorului. Cu doi ani înainte, Peter Hurley îşi lansa cartea sa, “Drumul crucilor”, în care povestea cum a mers pe jos de la faimosul Cimitir Vesel din Săpânţa până la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti, bucurându-se de ospitalitatea românească. Drumul Crucilor l-a purtat până la urmă pe Petru pe calea cea strâmtă, într-o zi de iarnă, pentru a se încălzi de-a pururi la lumina lumânării aprinse de Părintele Ciprian de la Mănăstirea Ceahlău, la focul credinţei.

Vă propunem în continuare o istorie impresionată, pe care o relatează cu propriile sale cuvinte în Secvențe Trinitas, bucurându-ne pentru viaţa veşnică dobândită de Petru alături de Hristos, Mântuitorul nostru.

„Împreună cu Hristos este cel mai sănătos mod de a trăi“

Contact Form Powered By : XYZScripts.com