PF Onufrie a exprimat condoleanțe în legătură cu atacul Kievului cu rachete - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

PF Onufrie a exprimat condoleanțe în legătură cu atacul Kievului cu rachete

21:56, miercuri, 10 iulie, 2024 | Cuvinte-cheie: ,

Întâistătătorul BOUkr a îndemnat credincioșii Bisericii Ortodoxe Ucrainene să se roage cu ardoare pentru toți cei afectați.

Pe 8 iulie 2024, Preafericitul Mitropolit Onufrie, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene, a transmis condoleanțe directorului, personalului și pacienților Spitalului Național de Specialitate pentru copii „Okhmatdit”, precum și primarului capitalei, Vitalie Klyciko, în legătură cu atacul rachetelor rusești asupra Kievului. Acest lucru a fost raportat de Departamentul pentru Informare și Educație al Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

„Stimate Volodimir Apollinariyovyci! Stimați medici, personal și pacienți ai Spitalului Național de copii „Okhmatdit!” Dragi frați și surori, inima mea este plină de tristețe de la vestea cumplită despre distrugerea Spitalului Național de copii „Okhmatdit” în urma bombardamentelor inamicului, când au fost răniți pacienți, copii, părinți, personalulmedical și au fost uciși doi lucrători!”, se arată în adresare.

Preafericitul Mitropolit Onufrie a subliniat că viața este un dar de la Dumnezeu, pe care nimeni nu are dreptul să-l ia.

Biserica Ortodoxă Ucraineană se roagă pentru însănătoșirea grabnică a copiilor noștri, întărirea părinților, și face apel la credincioși să aducă rugăciuni fierbinți pentru toți cei afectați”, a spus Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene. „Împărtășind cu rudele și prietenii amărăciunea pierderii celor decedați, aducem rugăciuni către Dumnezeul cel Atotmilostiv pentru a primi sufletele noilor plecați în sălașul Său ceresc și vouă, Volodimir Apollinariyovyci, doctorilor, personalului , și tuturor celor afectați de tragedia de astăzi, să vă dăruiască răbdare pentru a depăși consecințele dezastrului și pentru reluarea rapidă a activităților spitalului”.

Adresându-se primarului orașului, Preafericirea Sa a exprimat condoleanțe în numele episcopilor, clerului și mirenilor Bisericii Ortodoxe Ucrainene, precum și de la el personal, în legătură cu moartea oamenilor și distrugerea clădirilor rezidențiale și birourilor ca urmare a atacurilor cu rachete inamice asupra capitalei noastre.

„Totul în această lume are o anumită limită, dar dușmanul a depășit-o din nou și și-a arătat cruzimea”, a subliniat el.

Arhipăstorul le-a dorit tuturor să aibă puterea de a „îndura cu demnitate creștină durerea grelei pierderi de oameni care ne-a lovit pe noi și capitala noastră”.

„Ne rugăm pentru însănătoșirea grabnică a răniților, pentru mângâierea celor care i-au pierdut pe cei dragi și pentru odihna sufletelor victimelor nevinovate nou repausate”, a încheiat Mitropolitul Onufrie.

Ca urmare a bombardamentelor rusești de la Kiev din 08 iulie a.c., 22 de persoane au fost ucise și aproape 100 au fost rănite. Numărul total al victimelor din Ucraina a depășit cifra de 150 de persoane rănite și peste 30 de morți. Autoritățile capitalwu au declarat ziua de 9 iulie Zi de doliu.

UJO a informat mai devreme  că la Ostroh a avut loc o slujbă de înmormântare pentru un soldat căzut, fiul unui preot al Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

Sursa: https://spzh.live/ro/

User-agent: Amazonbot # Amazon's user agent Disallow: /
Contact Form Powered By : XYZScripts.com