PF Onufrie: Cel care are răutate – moare, iar în jurul său miroase a moarte - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

PF Onufrie: Cel care are răutate – moare, iar în jurul său miroase a moarte

10:16, miercuri, 10 mai, 2023 | Cuvinte-cheie: ,

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene a venit la credincioșii care fac veghe de rugăciune neîncetată la Lavra Peșterilor de la Kiev.

Pe 8 mai 2023, Preafericitul Mitropolit Onufrie al Kievului și al întregii Ucraine a condus veghea de rugăciune a credincioșilor din Lavra Peșterilor de la Kiev și le-a adresat un cuvânt pastoral, a raportat Departamentul pentru Informare și Educație al Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

„Ieri a fost Duminica Paraliticului și ne-am rugat pentru ostașii noștri răniți în război, ca Dumnezeu să-i vindece, să-i ajute, să-i facă sănătoși, fericiți și binecuvântați de Dumnezeu”, a notat Întâistătătorul. „Ne-am rugat pentru întregul popor ucrainean, pentru autorități, pentru pământul ucrainean, pentru întreaga lume. Ne rugăm ca Dumnezeu să liniștească inimile oamenilor, pentru că din inimă emană pacea, precum și războiul începe din inimă, ca pacea să domnească în familii, în țară și în întreaga lume”.

Arhipăstorul le-a mulțumit credincioșilor pentru manifestarea de dragoste și respect creștin pentru țara lor, pentru autorități, „chiar și pentru cei care se comportă în mod nepotrivit, admit acte de huliganism, sloganuri necuvinciioase și tulburări de liniște publică”.

„Dumnezeu să-i ierte, pentru că nu știu ce fac. Iar voi, fiți creștini și vă purtați așa cum i se cuvine unui creștin”, a spus Preafericitul Mitropolit Onufrie.

El le- a dorit tuturor să trăiască o viață „pătrunsă nu de răutate, ci de iubire”.

„Dragostea este viață, răutatea este moarte. Cel care iubește – trăiește, iar în jurul lui domnește viața, miroase a viață. Iar cel care are răutate – el însuși moare, iar în jurul său miroase a moarte. Să lasăm viața să biruie în jurul nostru. Iar viața este Dumnezeu”, a subliniat Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

UJO a scris mai devreme că în predica sa de Duminică, Preafericitul Mitropolit Onufrie a explicat în ce constă fidelitatea față de Dumnezeu.

Sursa: https://spzh.news/ro/

User-agent: Amazonbot # Amazon's user agent Disallow: /
Contact Form Powered By : XYZScripts.com