PF Onufrie: preoții BOUkr nu sunt colaboratori, ci adevărați eroi naționali - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

PF Onufrie: preoții BOUkr nu sunt colaboratori, ci adevărați eroi naționali

14:49, joi, 8 decembrie, 2022 | Cuvinte-cheie:

Răspunzând la întrebările corespondenților revistei „Cronica Academică”, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene Preafericitul Mitropolit Onufrie a spus că preoții care nu au părăsit teritoriile acaparate de inamic și au rămas acolo, sacrificându-și imaginea sau viața pentru a ajuta oamenii să supraviețuiescă, nu sunt niște colaboratori, ci adevărați eroi.

„Înainte de a răspunde la această întrebare, aș dori să clarific ce înseamnă termenul „colaborator”. Un colaborator este acel om care trădează interesele poporului său și cooperează în mod trădător în folosul altora. Preoții noștri nu sunt colaboratori. <….> Colaboratorii sunt cei care, în vremuri grele, își lasă poporul în voia destinului. Să ne uităm fiecare în inimile noastre și să verificăm dacă noi înșine suntem colaboratori”, a spus Preafericitul Mitropolit Onufrie.

După cum a notat Arhipăstorul, „cel care condamnă un preot care își ajută poporul, este el însuși un colaborator, pentru că lucrează împotriva poporului său”.

„Și dacă cineva nu este de acord cu cele de mai sus, îi propun să meargă în teritoriile ocupate și să facă ceva mai bun pentru supraviețuirea oamenilor noștri decât ceea ce fac acum preoții noștri. Fac apel către astfel de oameni: vă rog să ne arătați un exemplu. Și dacă nu puteți face asta, atunci taceți și rugați-vă”, a încheiat Preafericitul Mitropolit Onufrie.

Anterior, UOJ a informat că Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene a explicat în omilia sa de ce cei mândri, spre deosebire de cei smeriți, sunt întotdeauna nefericiți.

Sursa: https://spzh.news/ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com