Header image

Pietrele vorbesc la Cuconeștii Vechi…

10:04, vineri, 15 noiembrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , , , ,

Recent, membrii Asociației cultural-istorice “Noua Galilee” au identificat locul bisericii “Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, din s. Cuconeștii Vechi distrusă de “bezbojnici” în vremurile de tristă amintire.

Dărâmăturile bisericii se găsesc la câteva sute de metri de vechiul cimitir, în care cu ajutorul Preamilostivului Dumnezeu în primăvara anului 2011 a fost sfinţită o Troiţă în memoria strămoșilor.

În dimineața zilei când pe celălalt mal al Prutului, clopotele bisericilor din satele apropiate vesteau prăznuirea voievozilor cerești Mihail și Gavriil, iar în sfintele lăcașuri s-a slujit Dumnezeiasca Liturghie, la temelia bisericii, în locul unde pe vremuri era Prestolul a fost aprinsă o candelă întru pomenirea strămoșilor noștri, răposați întru nădejdea învierii și a vieții veșnice.

În această biserică a făcut primii pași către Dumnezeu, vrednicul de pomenire părintele nostru Sofian (Boghiu). Tot aici a învățat ce înseamnă a trăi creștinește marele savant Nicolae Moroșanu, care la fel s-a născut și a crescut pe malurile Prutului.

Astăzi despre biserica din Cuconeștii Vechi numai pietrele mai vorbesc…

Sursa: http://www.nouagalilee.info/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com