Header image

Polițiști, preoţi şi automobilişti au mers cu daruri în mai multe gospodării din țară

18:50, duminică, 4 februarie, 2018 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Poliţiştii continuă să ajute familiile nevoiaşe. Împreună cu un grup de preoţi şi automobilişti, inspectorii au mers cu daruri în mai multe gospodării din țară. Cei peste 100 de participanţi la ”Caravana Națională” au ajuns în raioanele de nord și centru ale țării, iar primul popas l-au făcut în satul Micăuți, raionul Strășeni.

”-Bună ziua.
– Bună ziua!
– Noi iar am venit la dumneavoastră!
– Ne bucărăm foarte mult”.

Galina Ursu își crește sigură fata de 21 de ani. Tânăra a fost diagnosticată cu paralizie cerebrală de la naștere. Soțul a părăsit-o din cauza greutăților, iar singurul ajutor îl primește de la feciorul mai mare. Femeia spune că produsele primite din partea poliţiştilor îi vor fi de mare folos.

”Este un ajutor foarte mare. Am văzut că sunt produse alimentare care pot fi pentru mult timp înainte. Deja este o economie în familie”, a afirmat locuitoarea satului Micăuți, Strășeni, Galina Ursu.
Polițiștii au adus bucurie și pe chipul copiilor.

”Asta este o surpriză. Una este pentru tine. Hai, și tu. Cum te cheamă? -Ion. -Hai Ionică, ia o mașină a poliției”.

Familia Efros crește cinci copii, iar unul dintre ei este cu nevoi speciale. Mama spune că au o situaţie financiară grea, iar datorită ajutorul oferit vor putea face economii.

”Nu chiar bine, dar o ducem înainte. Soțul ce mai poate, în două mâini e greu. Tot timpul am avut impresie bună de poliție. Chiar nu ne-am așteptat”, a spus locuitoarea satului Micăuți, Strășeni, Violeta Efros.

”Noi ne dorim prin acțiunea aceasta să arătăm cetățenilor mai triști ca noi că noi nu suntem indiferenți. Că în afară de lucrul nostru polițienesc, preoții cu îngrijirea sufletului în bisericile care sunt că nouă ne pasă”, a declarat șeful adjunct IGP, Gheorghe Cavcaliuc.

Acţiunea este organizată de Inspectoratul General de Poliţie în cadrul „Caravanei Naţionale”, care a demarat în perioada sărbătorilor de iarnă. Angajații IGP vor oferi daruri pentru 100 de familii din nordul și centrul țării.

Sursa: http://www.canal2.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com