Header image

Polonia a ales un preşedinte pro-viaţă

17:12, luni, 25 mai, 2015 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Conservatorul Andrezj Duda a câștigat alegerile din Polonia cu 53% din voturile electoratului, arată exit-pollurile realizate la ieșirea de la urne.
Andrezj Duda este un apărător al dreptului la viaţă şi al familiei naturale, opunându-se şi practicilor de fertilizare in vitro. În campania electorală, el a criticat ratificarea de către Polonia a Convenţiei de la Istanbul pentru Prevenirea Violenţei, eveniment al Consiliului Europei despre care unele voci au avertizat că introduce în legislaţia statelor europene „calul troian” al ideologiei de gen.
Duda a fost candidatul partidului Dreptate şi Justiţie (PiS), condus de Jaroslaw Kaczynski. Oponentul său a fost a fost actualul președinte, Bronisław Komorowski.
Partidul Dreptate și Justiție este partidul fostului lider polonez, Lech Kaczynksi, președintele care a murit în accidentul de avion de la Smolensk din 2010.
Partidul Dreptate și Justiție are o agendă conservatoare, care susține intervenția statului în economie și este parțial eurosceptic. Partidul Dreptate și Justiție este apropiat de linia Bisericii Catolice în ceea ce privește homosexualitatea și avortul.
Președintele țării are dreptul de a iniția proiecte legislative, dar are și drept de veto asupra legilor. Totuși, veto-ul său poate fi anulat de Parlament, în anumite condiții.

De asemenea, președintele numește premierul și poate cere Tribunalului Constituțional să verifice dacă un act normativ este în concordanță cu Constituția, înainte de a-l promulga.

 

sursa http://stiripentruviata.ro
Contact Form Powered By : XYZScripts.com