Pomenirea Arhiepiscopului Pimen, la un an de la strămutarea la cele veșnice - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Pomenirea Arhiepiscopului Pimen, la un an de la strămutarea la cele veșnice

8:24, miercuri, 19 mai, 2021 | Cuvinte-cheie:

La împlinirea unui an de la trecerea la cele veșnice a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Pimen, joi, 20 mai 2021, se vor săvârși slujbe de pomenire pentru sufletul acestuia atât la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, cât și la Mănăstirea Sihăstria Putnei, locul în care acesta și-a pregătit mormântul.

Evenimentul va fi transmis în direct pe postul de televiziune, pe site și pe pagina de Facebook BUCOVINA TV, precum și pe pagina oficială de Facebook a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Începând cu ora 8:00, la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou”, va fi săvârșită Sfânta Liturghie de către un sobor de ierarhi, preoți și diaconi, pe un podium special amenajat în incinta lăcașului de cult.

De la ora 10:00, la Catedrala Arhiepiscopală și în întreg cuprinsul eparhiei se va oficia slujba Parastasului și se vor trage clopotele pentru cel care a fost vrednic păstor al acestui ținut vreme de aproape trei decenii.

La finalul Parastasului, începând cu ora 10:30, va fi lansat albumul „In Memoriam – Un an de la strămutarea la cele veșnice a Înaltpreasfințitului Părinte Pimen –”, realizat de către Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

La Mănăstirea Sihăstria Putnei, va urma, de la ora 13:00, slujba Parastasului la mormântul Părintelui Arhiepiscop.

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților

Sursa: https://www.arhiepiscopiasucevei.ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com