Header image

Pornind de la un simplu like, oamenii să ajungă să guste din plăcerea de a face binele

15:18, marți, 18 iunie, 2019 | Cuvinte-cheie: , ,

Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul a transmis redacţiei un mesaj de felicitare cu prilejul aniversării a 11 ani de activitatea Basilica.ro.

Ierarhul a semnalat importanţa misiunii în mediul online, mai ales prin promovarea binelui prin care Agenţia lucrează să aşeze lumina în sfeşnic „ca să fie Dumnezeu preaslăvit” (cf. Mt 5, 15-16).

„Oamenii”, a spus Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, „pornind de la un simplu like sau share, să ajungă să guste personal din plăcereade a face binele şi din bucuria de a-l împărtăşi”.

„Vă doresc să fiţi, pe mai departe, luminoşi. Să vă bucuraţi de binele făcut de alţii şi să vă bucuraţi că-l împărtăşiţi”, a fost urarea Părintelui Episcop.


Mesaj integral:

Dragi ostenitori ai Agenţiei de ştiri Basilica,

Vlăstar mai tânăr al centrului de presă al Patriarhiei Române, Agenţia de ştiri Basilica îşi sărbătoreşte acum primul an din deja cel de-al doilea deceniu de la înfiinţare. Seriozitatea activităţii agenţiei este recunoscută de acum, dovadă fiind calitatea materialelor oferite, preluate inclusiv de trusturi de presă laice, dornice de informaţie autentică din sfera bisericească.

Când spaţiul media tradiţional şi cel virtual este inundat, nu de puţine ori, de zugrăvirea răului şi a urâtului, dumneavoastră, ostenitorii în această ascultare a Bisericii, aţi rămas constanţi în promovarea binelui. Prin aceasta mărturisiţi că binele este element constitutiv al unei naturi umane creată bună şi că omul păstrează această bunătate în adâncul de taină al fiinţei, în ciuda tuturor scăderilor lui.

Nu cred că scoţând în faţă pământescul nedemn din om se va reuşi eradicarea răului. Ci focusându-ne pe frumosul luminos al vieţii, acesta va covârşi mizeria şi penumbrele condiţiei umane.

În acest an, aniversarea a coincis cu praznicul Pogorârii Sfântului Duh. Cu vigoarea lăuntrică şi entuziasmul lucrării jertfelnice – aşa cum se cuvine unei misiuni tinere – dumneavoastră sunteţi mărturia prospeţimii Duhului Sfânt, Care pe toate le înnoieşte şi le curăţă, ca mai multă roadă să aducă.

Vă doresc să fiţi, pe mai departe, luminoşi. Să vă bucuraţi de binele făcut de alţii şi să vă bucuraţi că-l împărtăşiţi. Lumina nu se cade a rămâne sub obroc, ci dumneavoastră lucraţi să o puneţi în sfeşnic, ca să fie Dumnezeu preaslăvit (cf. Mt5, 15-16). Iar oamenii, pornind de la un simplu like sau share, să ajungă să guste personal din plăcerea de a face binele şi din bucuria de a-l împărtăşi.

La mulţi ani!

Cu dragoste întru Hristos,
† Damaschin Dorneanul
Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor

Sursa: https://basilica.ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com