Postul este benefic pentru creier şi poate proteja împotriva bolilor - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Postul este benefic pentru creier şi poate proteja împotriva bolilor

6:10, marți, 28 iunie, 2016 | Cuvinte-cheie: , , , ,

A ţine post prezintă beneficii pentru suflet, dar cercetări de ultimă oră arată că postul este benefic pentru creier şi poate încetini evoluţia unor boli cronice precum diabetul, cancerul şi astmul şi poate vindeca alte boli.

Studiile efectuate la Institutul Naţional împotriva îmbătrânirii (SUA), Institutului Longevităţii (California, SUA), Universitatea din Manchester (Marea Britanie), Institutul Cardiologic Intermountain din Utah şi la Universitatea Illinois sugerează că postul reduce riscul de a dezvolta demenţă, cancer, diabet şi alte boli. Astfel, postul temporar poate întârzia apariţia bolilor Alzheimer şi Parkinson.

Potrivit lui Valter Longo, director al Institutului Longevităţii de la University of Southern California, cercetările au demonstrat că un post ce totalizează 48 de ore are potenţialul de a încetini dezvoltarea a opt tipuri de cancer, efectul fiind mai mare cu cât postul dura o perioadă mai lungă.

Şi în cazul diabetului, concluziile studiilor sunt încurajatoare. Cercetătorul Benjamin Horne de la Institutul Cardiologic Intermountain din Utah a descoperit că un post ce presupune doar apă, timp de 24 de ore, efectuat o dată pe lună, creşte nivelul homornului de creştere (somatotropina), esenţial la adulţi în procesele metabolice. Această creştere determină topirea grăsimilor şi scăderea nivelului de insulină.

Un studiu efectuat de o echipă de cercetători de la Institutul Naţional împotriva îmbătrânirii a monitorizat 10 persoane supraponderale ce sufereau de astm, în timpul unui post care se ţinea în fiecare a doua zi. Simptomele astmatice s-au micşorat în doar câteva săptămâni. Iar beneficiile postului nu se opresc aici.

Revista New Scientist prezintă concluziile unei cercetări care arată că un animal care a fost supus unui post negru timp de o zi devine mai activ, iar activitatea lui cerebrală se intensifică. În plus, studiul a mai arătat că o zi de post în care se consumă doar 600 de calorii determină producerea unei proteine cerebrale, esenţială pentru crearea de neuroni şi producerea de celule ce protejează împotriva bolilor Alzheimer şi Parkinson.

www.semneletimpului.ro

3ecb86e5c766f9be5906a3d27bfa67e3

Contact Form Powered By : XYZScripts.com