Potrivit raportului Hürriyet Daily News este timpul pentru a transmite Catedrala Sfânta Sofia musulmanilor - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Potrivit raportului Hürriyet Daily News este timpul pentru a transmite Catedrala Sfânta Sofia musulmanilor

9:17, luni, 9 septembrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , , , , ,

După ce autoritățile turce au transformat în moschei două biserici ortodoxe vechi (Sf. Sofia din Niceea și Sfanta Sofia din Trapezund a venit rândul şi renumitei în toată lumea Catedrale Sfânta Sofia din Constantinopol (Istanbul), protejată de UNESCO .

Această informație este publicată în Hurriyet – unul dintre cele mai mari ziare din Turcia. Ziarul amintește că, în urmă cu câteva luni, o petiție către autorități de a transfera catedrala Sfânta Sofia într-o moschee a fost depusă de un cetățean turc. Cel mai probabil, această problema va fi soluţionată favorabil în viitorul apropiat, relatează site-ul de la „Sfântul Munte Athos.”

„Exista dovezi ca unele grupuri încearcă cultivarea în gândirea oamenilor ideea că catedrala din Istanbul (unul din principalele simboluri ale credinței creștine), va fi transformată într-o moschee,”, a declarat într-un interviu ziarului un preot (al cărui nume în publicație nu este menționat).

Amintim ca Catedrala Sfânta Sofia a fost locul de o rugăciune a musulmanilor până în 1930, iar în 1934 clădirea a devenit un muzeu, care este vizitată anual de milioane de turisti din toate colturile lumii. Dar acum, potrivit raportului Hürriyet Daily News este timpul pentru a transmite Catedrala Sfânta Sofia musulmanilor.

traducere pentru ortodox.md

sursa www.pravoslavie.ru

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com