Header image

Povestea impresionantă a unui învăţător dintr-o comună izolată de lume

15:28, sâmbătă, 22 noiembrie, 2014 | Cuvinte-cheie: ,

Povestea impresionantă a unui învăţător dintr-o comună izolată de lume arată că nimic nu e imposibil dacă pui suflet în ceea ce faci. Un învăţător merge zilnic peste 25 de kilometri, pentru a le preda elevilor pe care îi aduce chiar el la ore.

Aces învăţător are o misiune grea, dar extrem de importantă, pentru că e singurul din Bulzeştii de Sus, Hunedoara, o comună din munţi, izolată de restul lumii.

Învăţătorul are anul acesta patru copii, pe care trebuie să-i şcolească simultan: doi sunt de clasa I, unul în clasa a II-a şi încă unul de clasa a IV-a. Acsente Leucean e un învăţător care predă în comuna hunedoreană de 14 ani. El vine zilnic de la 25 de kilometri distanţă.

Alin, Ana-Maria, Cristina şi Cosmin stau foarte departe de şcoală. Dascălul îi aduce la şcoală cu maşina proprie, o Dacie veche de peste 20 de ani. După terminarea orelor, cei patru elevi se urcă în maşina domnului învăţător, care îi duce înapoi acasă. Părinţii îi sunt recunoscători. Dacă nu ar fi domnul învăţător Acsente, copiii lor n-ar putea învăţa carte.

Comuna Bulzeştii de Sus se află între Munţii Bihorului şi cei ai Zarandului, într-o zonă izolată. Sunt 76 de kilometri până la Deva şi 29 până în oraşul Brad.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com