Povestea unei icoane vechi de peste 100 de ani - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Povestea unei icoane vechi de peste 100 de ani

15:20, vineri, 22 ianuarie, 2016 | Cuvinte-cheie: , , ,

Icoana făcătoare de minuni cu chipul Maicii Domnului Pătimitoarea adusă din localitatea Otcenaşovka, Ucraina, a fost expusă la Bălţi. Obiectul de cult este vechi de peste 100 de ani şi se spune că ar vindeca bolnavii. Icoana a fost întâmpinată de un sobor de preoţi de la Catedrala „Sfântului Nicolae” din oraş.

Zeci de creştini au venit să se închine în faţa icoanei şi să se roage pentru sănătate şi pace în ţară.
Icoana care o înfăţişează pe Maica Domnului Pătimitoarea a fost pictată lângă Muntele Athos, la rugămintea boierului ucrainean Piotr Balaşov. Aceasta a fost adusă în ţara noastră de câţiva enoriaşi din localitatea Otcenaşovka, Ucraina.

„După ce icoana a apărut la noi în localitate, oamenii au început să se vindece. Atunci când fiii şi soţii plecau la război, mamele şi soţiile veneau şi puneau hainele lor lângă icoană. Au observat că dacă respectau acest obicei, bărbaţii se întorceau de pe câmpul de luptă vii şi nevătămaţi”, a spus locuitorul din Otcenaşovka, Ucraina, Vasile Jurjâc.
„Se spune că acestă icoană face multe minuni, eu însă aş vrea să vă spun că ea face toate minunile, atunci când omul vine cu credinţă. Mulţi dintre creştini, chiar au fost cu o boală grea, cu cancer, au fost vindecaţi prin credinţă”, a menţionat parohul Catedralei „Sfântul Nicolae” din Bălţi, Mihail Sărăcuţă.

Icoana făcătoare de minuni se va afla în oraşul Bălţi timp de 10 zile şi va fi expusă, ulterior, în alte biserici din ţară. Obiectul de cult a fost adus pentru prima dată în Moldova în anul 2009.

sursa publika.md

icoana

Contact Form Powered By : XYZScripts.com