Header image

Pr. Alexandru Coman: Rătăcirea zilelor noastre

23:40, luni, 16 martie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , , , , , ,

Suntem în ultima vreme martorii unei gigantești ciudățenii mediatice – filorusismul alimentat de recentul război murdar al țarului Putin pare ubicuu și acceptat de larga majoritate a credincioșilor Bisericii Ortodoxe! Așa să stea lucrurile într-adevăr?

Chiar să nu mai țină cont nimeni că diavolul a cam vorbit numai cacofonica și bolovănoasa limbă rusă în secolul XX? Chiar să nu mai vadă nimeni istoria însângerată cinstit de la Moscova (cinstit zic, gândindu-mă că și săracii ruși au suferit egal și frățește cu alte popoare pornirile Moscovei, murind și ei cu milioanele de câte ori stăpânitorii lor aveau pusee de măreție)? Chiar să nu mai vadă nimeni că rușii folosesc convenabil imaginea Ortodoxiei lor spre a-și justifica stăpânirea asupra țărilor ortodoxe de oriunde ar fi ele? Chiar au uitat atâți români cât de mult i-au dorit pe americani bunicii noștri sfârșiti pe front, în lagăre și închisori sau în țara sărăcita de comuniști, și cât de puțin au fost iubiți rușii în țara noastră de aceiași moși și strămoși ai noștri?

Ce se întâmplă cu noi? Nu vedem cum mor oamenii la sute de kilometri de noi de mâna soldatului rus?

Un eveniment important poate să lămurească problema: predarea Religiei în școală părea în social media (boborul, deci) și în presa mainstream o imensă nedreptate făcuta copiilor și total necceptată de părinții din țara asta… Până când s-a făcut referendum care a făcut lumină: peste 90% din părinți doresc să fie predată Religia în școală. Poate chiar mai mulți, dacă punem la socoteală milioanele de părinți plecați din țară la muncă, care nu au putut completa cererea.

Un alt eveniment îmi pare lămuritor: peste tot domnul Ponta părea câștigător sigur, înainte de alegeri, iar domnul Iohannis, prea puțin cunoscut și acceptat, doar în comunități restrânse. Ei bine, una a fost imaginea reflectată în mass media, cu totul alta realitatea.

Și venim la problema noastră, aici discutată. Oare să fie Biserica Ortodoxă un spațiu de propagare a filorusismului? Eu știu că nu. Să fie slujitorii seduși de frumusesțea pagodelor rusești în forma cărora se construiesc biserici dincolo de Ucraina? Parcă nu.

Eu știu că slujitorii pe care-i cunosc pot admira artele și știința venite de la Răsărit, dar sub nici o formă nu vor să vadă țara într-o uniune euro-asiatică, cum se trezea domnul Puric spunând. Slujitorii Bisericii Ortodoxe știu bine câți preoți și credincioși au murit de mâna călăului în urma cu zeci de ani în URSS și celelalte țări comuniste.

Slujitorii Bisericii Ortodoxe știu bine că marii teologii ruși ai secolului XX și-au scris operele în Occident și nicidecum în URSS.

Slujitorii Bisericii știu bine că Sfântul Nicolae Velimirovici și Serafim Rose au avut misiune și viața sfântă în Statele Unite, nu în URSS.

Slujitorii Bisericii știu bine că dacă rușii s-au căit de răul facut, trebuiau să-și mai și ceară iertare și să nu mai repete faptele criminale.

Știm toți că în zilele noastre se pune mare preț pe războiul informațional. Pe social media s-a ridicat „Primavara Arabă” și Euromaidanul. Știm toți că presa e infiltrată cu agenți de influență din toate părțile, dar vedem toți o foarte activă promovare a intereselor rusești în social media ca venind din partea Bisericii și înțelegem că e sigur parte a unei campanii mincinoase plătite de la Moscova. Există documente care arată că unii din vizibilii promoteri ai filoputinismului au avut sustinere de la Moscova.

Știați toate lucrurile astea, domnule Bogdan Stanciu și se pare ca ați fost în toamna anului 2014 invitat la Moscova să dicutați „Viitorul Umanității”. E adevărat că ați fost acolo? Eu am văzut doar un document care arată asta, poate nu e adevarăt, nu știu. Cum stau lucrurile domnule Capsali? Ca doar dumneavoastră sunteți cunoscător al problemei, poate chiar din interiorul mașinii propagandistice, nu știu. Puteți admite cinstit realitatea? Nu vă acuz eu domnilor, eu doar pun întrebări. E chiar pe gratis nebunia asta la care mulți vă faceți parte? Ați uitat ce au vrut bunicii și străbunicii noștri? Putem să-i trădăm tocmai acum? Mai sunteți sub ascultarea Bisericii Ortodoxe Române?

Știm că Patriarhul și Ierarhii sub ascultarea cărora suntem sunt români iubitori ai țării ăsteia și ai neamului, păstrători ai credinței adevărate și ai Tradiției. Se iese de sub ascultare când se promoveaza ideile eretice ale ideologului Dughin si vărsarea de sânge a lui Putin.

sursa: inliniedreapta.net

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com