Pr. Gheorghe Calciu: De ce este persecutata Biserica? - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Pr. Gheorghe Calciu: De ce este persecutata Biserica?

13:27, joi, 12 noiembrie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

Biserica este persecutată, în sensul spiritual. Cele mai odioase filme şi cărţi apar despre Iisus, despre Apostoli, cele mai odioase patimi pământeşti devin spectacolul lumii întregi. Ce mai vedem la televizor decât spectacolul acesta al desfrânării şi al păcatelor?! Când şi când mai apare altceva. Aţi văzut, în presa română? Niciodată nu se spune un lucru bun. Numai ticăloşii, numai nenorociri…

Trăim într-o lume păcătoasă, care încearcă să nu ne lase să mergem la biserica lui Dumnezeu, ca să nu fim în Trupul mistic al lui Iisus, pentru că Biserica e Trupul mistic al Mântuitorului Hristos, în care fiecare dintre noi este un mădular.

Zice Sfântul Apostol Pavel că dacă unul din mădulare suferă, întregul trup suferă şi nu se poate ca un mădular să trăiască singur, fără celelalte. Nu poate să spună ochiul: “Nu-mi place de tine, trupule şi nu te mai servesc!”, sau inima: “Nu-mi place de tine, nu te mai slujesc…”, pentru că toţi formăm un trup organic şi această unitate spirituală se manifestă în Biserică. Fiecare este un mădular, fiecare îl ajută pe celălalt şi toţi împreună formăm Trupul mistic al lui Hristos. În Biserică nimeni nu stă nepăsător când celălalt este bolnav, în Biserică nimeni nu stă departe de cel care îi cere ajutorul. În Biserică nimeni nu trece pe lângă cineva căzut în nenorocire, chiar dacă nu-l cunoaşte. Aşa este creştinismul, aşa este Dumnezeu, aşa este Biserica şi sfinţenia. Împreună facem o comunitate, facem o fiinţă unită în duh, toţi membrii acestei Biserici, vii şi morţi. De aceea săvârşim parastasele. Biserica triumfătoare de dincolo şi Biserica luptătoare de aici suntem un singur trup. Şi acest trup este cel mai mare duşman al politicii, al ateismului, al ticăloşiei umane şi al tuturor conducerilor veacului acestuia.

Biserica fiind comunitară, ea nu poate fi manevrată de un guvern internaţional ateu sau de guvernul propriu, pentru că există o rezistenţă spirituală mistică a Trupului lui Hristos în această lume. Din cauza aceasta toate puterile adverse se îndreaptă asupra noastră. Aşa cum spune Mântuitorul – „Tu eşti Petru şi pe această piatră voi zidi Biserica Mea şi porţile iadului nu o vor sfărâma” – totdeauna va rămâne în lume un nucleu de credinţă, un nucleu al adevărului spiritual care e Biserica. Şi acesta e turma mică de care vorbeşte Mântuitorul: „Nu te teme, turmă mică, fiindcă Dumnezeu a gătit pentru tine mare răsplată în împărăţia Cerurilor”.

Extras din Părintele Gheorghe Calciu, Cuvinte vii, Editura Bonifaciu, p. 75-76

calciu

Contact Form Powered By : XYZScripts.com