Prăznuirea icoanei Maicii Domnului „Izvorul Tămăduirii”, la catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Soroca - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Prăznuirea icoanei Maicii Domnului „Izvorul Tămăduirii”, la catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Soroca

15:44, vineri, 21 aprilie, 2023 | Cuvinte-cheie: ,

În fiecare an în ziua de vineri a Săptămânii Luminate se prăznuiește Icoana Maicii Domnului „Izvorul Tămăduirii”, cu acest prilej, în dimineața zilei de 21 aprilie 2023, episcopul Ioan al Sorocii a săvârșit Sfânta Liturghie a Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur în catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Soroca.

Această sărbătoare, este un praznic închinat Maicii Domnului, menit să arate rolul Fecioarei Maria în lucrarea mântuirii oamenilor. Numele de „Izvorul Tămăduirii” aminteşte de o serie de minuni săvârşite la un izvor aflat în apropierea Constantinopolului.

Creştinii ortodocşi vin în această zi la biserică pentru a lua parte la slujba de sfinţire a apei, cunoscută şi sub numele de Aghiasma Mică.

Sursa: https://ioanmosnegutu.info/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com