Header image

Prea Sfințitul Longhin de la Bănceni e în stare foarte gravă. Să ne rugăm pentru el!

11:41, joi, 10 aprilie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , , , , , , , ,

“Vă rog să spuneți tuturor să se roage pt PS Longhin de la Banceni. E în stare foarte grava (posibil să fi avut infarct sau o agravare a bolilor sale, nenumărate). Azi ar fi trebui să fie transferat cu elicopterul sau avionul în străinatate după 2 săptămâni de spitalizare la Cernăuți.

Și-a luat rămas bun de la toți ca înaintea plecării celei din urmă, era senin și împăcat, trist doar pt că nu va vedea totate lucrările terminate în mănăstire, și mai ales din milă pentru oameni. Toți il jelesc deja la Bănceni. Să ne rugăm Domnului pentru sănătatea sa!“ Primit pe messenger.

Presfinţitul Longhin Jar, episcop vicar al Cernăuţiului, este ctitorul mânăstirii Bănceni din Bucovina de Nord, actualmente în Ucraina. Tot el a înfiinţat şi un orfelinat de copii, ajungând sa fie efectiv tatăl adoptiv a catorva zeci dintre ei. În total mănăstirile Bănceni şi Boian pe care le păstoreşte Prea Sfinţitul, au grijă de peste 400 de copii orfani.

În acelaşi timp, vrednicul ierarh adăposteşte şi hrăneşte, cu dragoste, pelerinii români care merg acolo sau mai departe la mânăstirile din Ucraina şi Rusia. Toate pelerinajele spre spaţiul rusesc includ, aproape obligatoriu, mânăstirea Bănceni. E ca o bază de plecare a românilor spre lavrele ucrainiene şi ruseşti.

ACTUALIZARE

Pentru cine nu ştie mai multe despre acest minunat om, recomand filmele de mai jos:

Şi într-o conferinţă în România…


ACTUALIZARE

Un comentariu preluat de pe Apologeticum:

Ionut Stanciu,  5 aprilie 2014, 18:13, Doamne ajută! Vlădica Longhin este în stare gravă. Să ne rugăm pentru el. A  avut un preinfarct pe lângă altele pe care le-a mai avut. Acum câteva minute am vorbit la Banceni și ni s-a spus că este transferat în Germania. Este omul lui Dumnezeu. El a spus să ne rugăm pentru mântuirea lui, nu pentru sănătate. Să-l mai țină Dumnezeu printre noi, dar el a spus că nu mai poate.

Sursa:http://www.ortodoxmd.eu/ 

Dumnezeu să-l ţină sănătos, căci mulţi oameni au încă nevoie de el!

Contact Form Powered By : XYZScripts.com