Preasfințitul Ioan a săvârșit în duminica a XXVI-a după Pogorârea Duhului Sfânt, Dumnezeeasca Liturghie, la catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din mun. Soroca - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Preasfințitul Ioan a săvârșit în duminica a XXVI-a după Pogorârea Duhului Sfânt, Dumnezeeasca Liturghie, la catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din mun. Soroca

14:18, duminică, 3 decembrie, 2023 | Cuvinte-cheie:

În Duminica a XXVI-a după Pogorârea Duhului Sfânt și ziua prăznuirii Sfântului Cuviosului Părinte Grigore Decapolitul, 3 decembrie 2023, episcopul Sorocii, Preasfințitul Ioan a săvârșit Sfânta Liturghie, la catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Soroca.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți, Preasfinția Sa a explicat sensurile duhovnicești ale pericopei evanghelice în care a fost prezentată Pilda bogatului căruia i-a rodit țarina.

„Acest bogat renunțase la conștiința răspunderii pentru alții, concentrându-se doar asupra sa și asupra plăcerilor sale”, a subliniat ierarhul.

De asemenea, Preasfinția Sa a vorbit și despre importanța duhovnicească a postului care înseamnă, înainte de orice, înfrânarea trupului, aducerea firii ca jertfă, postul face parte din starea de pocăință și de sfințire în care are loc mărturisirea păcatelor și împărtășirea cu Sfintele Taine.

Sursa: https://ioanmosnegutu.info

Contact Form Powered By : XYZScripts.com