Preasfințitul Ioan al Sorocii a oficiat slujba înmormântării pentru regretatul scriitor Ion Druță - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Preasfințitul Ioan al Sorocii a oficiat slujba înmormântării pentru regretatul scriitor Ion Druță

15:40, luni, 2 octombrie, 2023 | Cuvinte-cheie: ,

Cu binecuvântyarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir, slujba înmormântării pentru robul lui Dumnezeu, Ion Druță, academician, scriitor și dramaturg, a fost oficiată luni, 2 octombrie 2023 de către Preasfințitul Ioan, episcop de Soroca și vicar al Mitropoliei Moldovei.

Sute de oameni au venit astăzi la poalele “Lumânării Recunoștinței” din Soroca pentru a-și lua rămas bun de la scriitorul Ion Druță. Cu flori în mâini și lacrimi în ochi, aceștia au dorit să-l petreacă pe ultimul drum pe cel care a avut un rol aparte și un rost al său în literatura română din Basarabia postbelică.

Faptele și cărțile sale au fost evocate de cei care l-au cunoscut și autorități, după care rând pe rând, fiecare a trecut pe lângă sicriul celui născut în Câmpia Sorocii și revenit pe un vârf de deal ca să o vegheze în tihnă. Apoi cortegiul funerar a coborât treptele până la locul ales prin testament de scriitor, o poieniță așezată ceva mai la vale de crucea de lemn, în care Ion Druță își va găsi liniștea pământească.

Preasfinția Sa a transmis mesajul de condoleanțe și compasiune al Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Vladimir, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Dumnezeu să-l odihnească întru Împărăția Sa.

Sursa: https://ioanmosnegutu.info

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com