Preasfințitul Ioan al Sorocii a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în biserica "Adormirea Maicii Domnului" din satul Sălcuța, raionul Căușeni - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Preasfințitul Ioan al Sorocii a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din satul Sălcuța, raionul Căușeni

20:56, duminică, 18 februarie, 2024 | Cuvinte-cheie: ,

În Duminica a 37-a după Cincizecime, a lui Zaheu Vameșul, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, episcopul-vicar, Preasfințitul Ioan al Sorocii a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din satul Sălcuța, raionul Căușeni.

La această slujbă au participat: PC arhim. Iov (Cristea) de la mănăstirea Curchi, prot. mitr. Octavian Moșin, președintele Sectorului Sinodal Activități Pastorale pentru Tineret al Bisericii Ortodoxe din Moldova, prot. mitr. Nicolae Jelihovschi, parohul bisericii gazdă, alți preoți slujitori, dl Alexandru Catan, președintele raionului Căușeni, dna Liliana Bacal, primarul localității, dna Liuba Pleșca, directorul IPLT „Meșterul Manole” din Sălcuța, cadre didactice, elevi și studenți din diferite localități, precum și enoriașii din sat.

În timpul vohodului mic, cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, clericul bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din satul Sălcuța, preotul Serghei Jelihovschi, a fost decorat cu dreptul de a purta Cruce cu pietre scumpe, iar părintele Ioan Bacal, parohul bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din satul Chircăiești, raionul Căușeni, a fost decorat cu dreptul de a purta paliță.

După slujbă, ierarhul a transmis tuturor credincioșilor mesajul de binecuvântare și al Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir.

Parohul de onoare al bisericii gazdă, părintele Grigore Jelihovschi, a primit diplomă arhierească, cu prilejul jubileului de 50 de ani de preoție, iar preoteasa Margareta Jelihovschi, ajunsă la vârsta de 75 de ani, a fost decorată cu ordinul „Cuvioasa Parascheva” de gr.II.

Sursa: https://ioanmosnegutu.info

Contact Form Powered By : XYZScripts.com