Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca și Drochia, a liturghisit în Duminica a II-a după Pogorârea Sfântului Duh și pomenirea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul la Catedrala Episcopală din Soroca - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca și Drochia, a liturghisit în Duminica a II-a după Pogorârea Sfântului Duh și pomenirea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul la Catedrala Episcopală din Soroca

19:17, luni, 8 iulie, 2024 |

În Duminica a II-a după Pogorârea Sfântului Duh și pomenirea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, 07 iulie 2024, Preasfințitul IOAN, Episcop de Soroca și Drochia a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Soroca.

Alături de Preasfinția Sa au slujit chelarul Catedralei episcopale, Prot. Alexandru Ilescu și clericii sfântului locaș.

În cuvântul predicatorial, Chiriarhul a vorbit credincioșilor despre semnificațiile pericopei evanghelice, menționând că Sfinții Apostoli, care au fost chemați de Hristos Mântuitorul la vestirea Evangheliei, sunt un exemplu pentru toată preoțimea Bisericii și creștinilor, din toate generațiile. Preasfinția Sa a amintit de îndemnul Sfântului Apostol Pavel nu mă rușinez de Evanghelia lui Hristos, pentru că este putere a lui Dumnezeu spre mântuirea a tot celui care crede (Romani 1,16).

Totodată, Ierarhul a evidențiat în predică despre faptul că nașterea cea minunată a Sfântului Ioan Botezătorul a fost înaintemergătoare Nașterii lui Hristos cea minunată, iar Sfântul Ioan Înaintemergătorul este cel mai mare sfânt din Vechiul Testament. Este cea mai strălucitoare stea din lumea veche, de dinaintea venirii lui Hristos.

Pe lângă aceasta, Preasfințitul Episcop IOAN are o legătură de suflet și evlavie deosebită pentru Sfântul Ioan Înaintemergătorul și Botezătorul Domnului, pentru că a primit la Taina Sfântului Botez numele în cinstea acestui mare Sfânt şi astfel îi înalță rugăciuni de mijlocire în fața Tronului Sfintei Treimi pentru tot poporul cel credincios.

La momentul potrivit din timpul slujbei, numeroşi credincioşi, printre care foarte mulţi copii, au primit împărtăşirea cu Sfintele Taine.

Sursa: https://ioanmosnegutu.info/

User-agent: Amazonbot # Amazon's user agent Disallow: /
Contact Form Powered By : XYZScripts.com