Preasfințitul Nicolae, episcop de Ceadîr-Lunga a oficiat Acatistul Sfintelor Pătimiri (Pasia), la Mănăstirea Ciuflea - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Preasfințitul Nicolae, episcop de Ceadîr-Lunga a oficiat Acatistul Sfintelor Pătimiri (Pasia), la Mănăstirea Ciuflea

17:57, duminică, 14 aprilie, 2024 | Cuvinte-cheie: ,

În Duminica a IV-a din Sfântul și Marele Post (a Sfântului Ioan Scărarul), Preasfințitul Nicolae, episcop de Ceadîr-Lunga împreună cu slujitorii și enoriaşii Mănăstirii Ciuflea s-au rugat împreună, în catedrala „Sf. M. Mc. Teodor Tiron” a Mănăstirii, la Acatistul Sfintelor Pătimiri (Pasia).

Slujba Pasiei ne apropie de chinurile lui Iisus și ne facem să-L compătimim, ori a compătimi – înseamnă a fi aproape. A compătimi, înseamnă a împărtăși durerea celui căzut. A compătimi – înseamnă a fi mai aproape de Hristos. Ori spre acest urcuș duhovnicesc – spre apropierea de Hristos, suntem chemați cu toții.

Pasiile sunt oficiate de patru ori pe an (după numărul evangheliştilor): în serile din a doua, a treia, a patra şi a cincia duminică (sau vineri) din Postul Mare.

După cum reiese şi din denumire, în timpul acestor slujbe sunt rememorate Patimile Mântuitorului, citindu-se textele evanghelice referitoare la aceste evenimente. Conform tradiţiei, în timpul citirii Evangheliei, credincioşii stau cu lumânări aprinse în mâini.

Sursa: https://ciuflea.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com