Header image

Preot catolic ucis într-o biserică din Franța de militanți ISIS

15:54, marți, 26 iulie, 2016 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Încă un act terorist a avut loc în Franța marți, în regiunea Normandia, unde doi teroriști islamiști au ucis un preot catolic și au rănit alte patru persoane, din care una foarte grav, într-o luare de ostatici la o biserică.

Cei doi atacatori erau în evidențele forțelor de securitate, amândoi cu așa numitele „fișe S”, atribuite persoanelor radicalizate și care reprezintă risc terorist. Din nefericire, acest lucru nu a împiedicat producerea tragediei în care preotul pensionar în vârstă de 86 de ani, Jacques Hamel, și-a pierdut viața. Unul dintre teroriști i-a tăiat gâtul. Hamel venea pe timpul verii să asigure permanența în lăcașul catolic.

Cu puțin înainte de ora 10, în timpul slujbei de dimineață, teroriștii, doi tineri de origine arabă, au intrat în biserică înarmați cu cuțite și au luat ostatici pe bătrânul preot, două călugărițe și doi enoriași. Forțele speciale (BRI) din Rouen s-au mobilizat urgent și, potrivit informațiilor disponibile, i-au împușcat mortal pe cei doi când ar fi dat să iasă din biserică. Lăcașul a fost apoi controlat pentru a se găsi eventuale dispozitive explozive.

O călugăriță care se afla în biserică a reușit să fugă atunci când au apărut islamiștii și a alertat forțele de ordine. Ea a povestit cum cei doi islamiști au intrat brusc în lăcaș. „Vorbeau în arabă. Am văzut un cuțit. Am fugit atunci când au început să îl agreseze pe părintele Jacques. Nu știu dacă și-au dat seama că am ieșit”, a spus călugărița.

Unul dintre atacatori a fost identificat. Acesta a fost arestat în Turcia, în 2015, în timp ce încerca să treacă în Siria. Trimis înapoi în Franța, ar fi fost închis temporar sub acuzația de asociere cu o ogranizație teroristă și ar fi fost apoi pus în arest la domiciliul părinților săi cu obligația de a purta o brățară electronică de localizare. Familia sa locuia în localitatea unde s-a petrecut incidentul.

Sursa: http://www.puterea.ro/

141235_1

Contact Form Powered By : XYZScripts.com