Header image

Preoții din Protopopiatul Șoldănești s-au întrunit într-o ședință administrativă

0:33, vineri, 22 martie, 2019 | Cuvinte-cheie: ,

La data de 21 martie 2019, cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, în biserica cu hramul «Sf. Antonie cel Mare» a avut loc ședința administrativă a preoților din Protopopiatul de Șoldănești, unde a avut loc mărturisirea preoților de către părintele duhovnic prot. Ghenadie Serbenciuc.

Ședința a fost prezidată de părintele Protopop, protoiereul mitrofor Vasile Rotari.

La întrunire au fost prezenți șefii departamentelor din protopopiat, precum și toți slujitorii din raionul Șoldănesti.

Protopopul a trecut în revistă cele mai importante evenimente ce au avut loc la nivel local și a relatat preoților despre rolul și necesitatea Sfintei Taine a Mărturisirii.

S-au discutat detalii privind organizarea tradiționalului festival ortodox pascal ”Cu gîndul la tine Doamne ”și despre desfășurarea Lunii pentru viață 2019.

În cadrul ședinței au mai fost abordate diverse aspecte ce țin de activitatea culturală, pastoral-misionară și administrativă a parohiilor din Protopopiatul de Șoldănesti.

La finalul ședinței Părintele Protopop le-a cerut preoților din protopopiat implicarea mai stăruitor în activitățile misionare, îndemnindu-i să fie cu mai multă luare aminte asupra procesului liturgic și misionar.

Protopopiatul Șoldănești

Sursa: www.mitropolia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com