Header image

Preoții Patriarhiei Moscovei părăsesc Ucraina din frică de represalii

20:22, marți, 19 mai, 2015 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

Zeci de preoți ai Patriarhiei Moscovei părăsesc Ucraina din frică de represalii.

Despre aceasta a declarat preotul Dimitrii Safonov, şeful sectorului de contacte interreligioase al DREB la conferința Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) pentru combaterea intoleranței și discriminării împotriva creștinilor, care se desfășoară în aceste zile la Viena .
Safronov a declarat că sunt zeci de preoți care părăsesc  Ucrainaîn timp ce date exacte la acest momente nu pot fi obținute. Toți acești preoți sunt nevioți să părăsească Ucraina, familiile lor primind amențări cu moartea, inclusiv ei înșiși fiind expuși pericolului, a menționat Safronov.
În Ucraina de Vest sunt comise crime în masă cu caracter religios. Aceasta se manifestă într-un număr mare de acaparare a bisericilor ce aparțin Bisericii Ortodoxe a Ucrainei a Patriarhiei Moscovei. Conform datelor Bisericii Ortodoxe Ruse de la începutul conflictului armat din Ucraina au fost distruse sau avariate 77 biserici și mănăstiri.
„În prezent este confirmată acapararea violentă a 19 lăcașuri ale Bisericii Ortodoxe Ucrainene de către așa-numita Patriarhie a Kievului,” – a spus Safronov. Așa-numita „Biserica Ortodoxă a Patriarhiei Kievului a apărut în anul 1992, ca urmare a acțiunilor Mitropolitului Filaret (Denisenko), fostul primat al Bisericii Ortodoxe Ucraineane (Patriarhia Moscovei), și episcopii Bisericii Ortodoxe Autocefale din Ucraina, sprijinite de conducerea Ucrainei independente.
Bisericile Ortodoxe n-au recunoscut această Biserică.
traducere pentru ortodox.md
sursa http://rusvesna.su/
j03l3r1ynqpq
Contact Form Powered By : XYZScripts.com