Preotul Maxim Melinti și-a cerut iertare și în fața înregii Biserici - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Preotul Maxim Melinti și-a cerut iertare și în fața înregii Biserici

12:00, miercuri, 1 august, 2018 | Cuvinte-cheie: , ,

„Am smintit și recunosc că nu m-am gândit la consecințe și nici nu mi-a păsat că aș putea tulbura prin comportamentul, gesturile și atitudinea mea, pe mulți frați de aceeași credință. Am greșit, rămănând optuz și rece la îndemnurile, sfaturile și încercările Înalt Preasfințitului, în primul rând, a fraților slujitori și a altor persoane de a-mi revizui părările greșite și de a-mi schimba atitudinea.

Am greșit și-mi cer scuze în fața repezentanților minorităților sexuale că le-am creat iluzii și speranțe false, chiar dacă intențiile mi-au fost bune. Nu am fost destul de convingător ca să le explic că fără pocăință, fără schimbare reală, nu există mântuire și nici vindecare a sufletului”.

Preotul Maxim Melinti și-a cerut iertare și în fața înregii Biserici pentru „discomfortul moral și spiritual creat”.

„Îmi cer iertare în fața Înaltpreasfințitului Vladimir pentru problemele și situațiile create și-i mulțumesc pentru multă și îndelungă răbdare, dar și pentru înțelepciune și îngăduință părintească de care a dat dovadă”, a menționat Maxim Melinti în adresarea sa.

La finalul mesajului, părintele a rugat ca Înalt Preasfințitul Vladimir să-i restabilească dreptul de a sluji în continuare.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com