Preotul Octavian Moșin abilitat cu dreptul de conducător de doctorat în Teologie - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Preotul Octavian Moșin abilitat cu dreptul de conducător de doctorat în Teologie

0:24, joi, 8 iunie, 2017 | Cuvinte-cheie: , ,

Comisia de atestare a cadrelor ştiinţifice şi ştiinţifico-didactice a Consiliului Național pentru Acreditare și Atestare prin HOTĂRÎREA nr. AT – 3/6 din 31 mai 2017 a decis abilitarea cu dreptul de conducător ştiinţific la tezele de doctorat pe o perioadă de 6 ani a preotului Octavian Moșin, doctor, conferenţiar universitar, profilul Teologie, specialitatea 642.02 – Teologie istorică şi practică.

”Va fi necesar să identificăm o școală doctorală în care se incadrează acest profil și specialitate. Apoi vom propune teme actuale în domeniu și persoane corespunzătoare de a face cercetare. Până în prezent 12 teologi autohtoni au urmat studii doctorale peste hotare, obținând gradul științific corespunzător la acest profil. Șase teologi urmează astfel de studii în instituții teologice din România și 2 în Rusia, iar circa 10 doctoranzi sunt la diverse profiluri din republică (istorie, pedagogie, filosofie etc.).

Acum doritorii de a aprofunda o temă teologică din perspectivă istorică ar putea urma doctoratul acasă, deci în Republica Moldova”, a menționat preotul Octavian pentru portalul www.altarulcredintei.md.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com