Header image

Președintele Poloniei se opune prin veto „legii gender”

11:14, vineri, 16 septembrie, 2016 | Cuvinte-cheie: , , , ,

După proteste din partea populației, președintele conservator al Poloniei, Andrzej Duda, și-a anunțat veto-ul împotriva controversatei legi a „conformității de gen”. Aceasta ar fi urmat să instituționalizeze disocierea sexului legal al unei persoane de realitatea biologică, transformând de fapt genul într-o problemă de alegere și auto-definire.

Astfel, prin atitudinea curajoasă a președintelui, care demonstrează că în Europa nu toți politicienii sunt o adunătură de tembeli și lași, Polonia evită să cadă în capcana lobby-ului homosexual internațional care presează, cu destul succes în țările occidentale, pentru ridicarea la rang de lege a unei teorii aberante și anti-științifice, care contrazice flagrant ordinea naturală a firii.

Legea fusese aprobată de parlamentul polonez (Sejm) dominat de coaliția liberalo-stângistă, cu 252 voturi pentru la 158 contra și 11 abțineri. Sejm-ul poate teoretic anula veto-ul cu o majoritate de 3/5. Acest lucru este însă practic imposibil, mai ales că sunt ultimele zile ale parlamentului actual, iar pentru legislativele din 25 octombrie partidul neașteptatului președinte Duda, Lege și Justiție (Prawo i Sprawiedliwość), este cotat ca favorit clar. Cu alte cuvinte, cel puțin pentru următorii ani, lobby-ul secularist își ia o vacanță. Le urăm să revină… când i-om chema noi.

Sursă: Președintele Poloniei se opune prin veto „legii gender”

Contact Form Powered By : XYZScripts.com