Header image

Traian Băsescu despre „ofensiva teribilă a Bisericii Ortodoxe Ruse în Republica Moldova”

Președintele României, Traian Băsescu, a comentat politica promovată de Federația Rusă prin intermediul Bisericii. Șeful satului vecin a menționat că Biserica Ortodoxă Rusă duce o ofensivă teribilă pentru nerecunoașterea Bisericii Ortodoxe Române din Moldova, transmite UNIMEDIA.

În cadrul unui interviu, jurnalista Valentina Basiul de la „Adevărul Moldova” l-a rugat pe președintele Traian Băsescu să comenteze preconizata vizita la Chișinău și Tiraspol a Înalt Preafericitului Patriarh Kirill, dar și conotația acestei vizite.

„Gândiți-vă la răspunsul anterior pe care vi le-am dat și veți înțelege că nu poți cere altora să facă ceea ce tu faci. Dar, asta nu înseamnă că depunem armele. Sunt convins că Mitropolitul de peste Prut Petru va avea capacitatea să organizare la rându-i evenimente dedicate bisericii ortodoxe dedicate creștinilor români. Faptul că Patriarhul României nu a trecut Prutul cred că nu are nimic legat de lipsa de voință – probabil este o chestiune de calendar. Patriarhul Daniel nu are nicio reținere să treacă Prutul, dacă timpul îi permite. Acum timpul e foarte concentrat cu Catedrala Mântuirii Neamului”, a menționat Băsescu.

Liderul de la București a căzut de acord cu formula că Rusia joacă tare și România nu prea. „Dar, vă asigur că noi nu suntem indiferenți la ce se întâmplă în Republica Moldova. Nu aș vrea să desfășor mai mult subiectul. În orice caz, este clar că Patriarhul Kirill este un partener al Guvernului în ceea ce privește Republica Moldova. De aceea, și mitropolitul Petru ar trebui să fie un părinte mai activ în ceea ce privește ortodoxia românească”, a punctat Traian Băsescu.

UNIMEDIA evidențiază că Preafericitul Patriarh Kiri va vizita Republica Moldova în perioada 7-9 septembrie 2013, pentru a participa la festivitățile prilejuite de aniversarea a două sute de ani de la crearea Eparhiei de Chișinău. Avionul va ateriza pe Aeroportul Internațional Chișinău la ora 15.00. Patriarhul se va afla pentru a doua oară la Chișinău în trei ani. Totodată, Patriarhul va vizita Tiraspolul și se va întâlni cu liderul de acolo, Evgheni Șevciuk.

De cealaltă parte, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române nu a venit niciodată în Republica Moldova.

Sursa: www.unimedia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com