Header image

Președintele Ugandei a pus piatra de temelie pentru o Catedrală Ortodoxă în Kampala

22:18, luni, 6 mai, 2019 |

Președintele Ugandei a donat 300 milioane de șilingi ugandezi, echivalentul a aproximativ 71.200 Euro, pentru construirea noii Catedrale Ortodoxe Sfânta Sofia din Kampala.

El a anunțat donația în timpul festivităților dedicate împlinirii a 100 de ani de misiune a Bisericii Ortodoxe în Uganda care au avut loc duminică în Kampala.

Noua catedrală se dorește a fi o replică a celebrei Sfânta Sofia din Constantinopol. Lucrările de construcție sunt aproximate la 4,034 milioane Euro.

Președintele Yoweri Museveni a spus că pentru construirea catedralei va apela la ajutorul altor țări ortodoxe precum Grecia, Serbia și Rusia.

„Voi utiliza canalele diplomatice pentru a atrage fonduri din aceste regiuni”, a spus președintele.

Președintele Ugandei a așezat piatra de temelie pentru noua catedrală în timpul Sfintei Liturghii oficiate duminică, 5 mai 2019, pe dealul Lubya din districtul Rubaga al capitalei Ugandei.

„Pe măsură ce Biserica își călăuzește credincioșii spre mântuire, este important să îi învețe și despre crearea de bogăție. Niște creștini mai puternici înseamnă o Biserică mai puternică. Biserica ar trebui să ajute la amplificarea mesajului guvernului privind agricultura de comerț și alte activități aducătoare de profit”, a scris președintele Yoweri Museveni pe contul de Twitter continuându-și eforturile de eradicare a sărăciei din țară.

Festivitățile de duminică au fost conduse de Mitropolitul Iona Lwanga al Kampalei și al întregii Ugande, aflat sub jurisdicția Patriarhiei Alexandriei.

Potrivit estimărilor din 2019, populația Ugandei atinge 47,71 milioane de persoane dintre care peste un milion sunt creștini ortodocși.

Sursa: www.basilica.ro

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com