Header image

Prim-ministrul Iurie Leancă l-a desemnat pe Eduard Bănăruc, secretarul general adjunct al Guvernului, responsabil de organizarea vizitei în Republica Moldova a Patriarhului Kiril

22:37, duminică, 11 august, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , , , ,

Prim-ministrul Iurie Leancă l-a desemnat pe Eduard Bănăruc, secretarul general adjunct al Guvernului, responsabil de organizarea vizitei în Republica Moldova a Patriarhului Moscovei şi al întregii Rusii, Kiril.

Bănăruc a fost numit preşedinte al Comitetului organizatoric, compus din 14 oficiali din cadrul Guvernului, relatează UNIMEDIA cu referire la ziarul „Adevărul”.

UNIMEDIA precizează că Preafericitul Patriarh Kirill al Moscovei şi al Întregii Rusii Kiril va veni în acest an în Republica Moldova cu ocazia aniversării a 200 de ani de la integrarea eparhiei de Chișinău în Biserica Ortodoxă Rusă. Vizita oficială este programată pentru 7-9 septembrie a acestui an. Pe 8-9 septembrie, Patriarhul Kirill se va afla în Transnistria, în orașul Tiraspol.

Amintim că Sanctitatea Sa Kirill a fost ultima dată în Republica Moldova la 8-9 octombrie 2011. Patriarhul a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Nașterea Domului și a fost decorat cu „Ordinul Republicii”.

Sursa: www.unimedia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com