Header image

Prima biserică din Moscova dedicată martirilor familiei imperiale

19:18, marți, 30 ianuarie, 2018 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Prima biserică din Moscova dedicată martirilor familiei imperiale, țarului Nicolae al II-lea și familiei sale, a fost construită în cartierul nordic al capitalei Rusiei. Biserica poate găzdui 200 de enoriași.

O capelă temporară fusese construită pe șantier în 2013, cu ocazia celei de-a 400-a aniversări a Casei Romanov. Marea ducesă Maria Vladimirovna a efectuat, apoi, o vizită privată pe șantier.

O a doua etapă este în curs de desfășurare, și anume construirea unei clădiri cu două etaje pentru a găzdui casa parohială. Site-ul parohial menționează că martirii imperiali au fost aleși ca patroni ai bisericii, deoarece mulți creștini din Rusia de astăzi li se adresează în rugăciune, pentru a-și întări familiile și pentru a-și crește copiii în credință și evlavie, păstrând puritatea și castitatea lor, ajutându-i în studiile lor, precum și pentru prosperitatea și renașterea Rusiei.

Programul „Pentru construirea bisericilor ortodoxe în Moscova” este cunoscut și ca „Programul 200”, adică un plan de construire a 200 de biserici noi în capitală.

Un raport in limba rusă, cu imagini, găsiţi ataşat aici: http://tsarskiyhram.ru/

Sursa: https://lonews.ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com