Header image

Prima paradă a homosexualilor din Georgia s-a încheiat cu o bătaie

15:12, vineri, 17 mai, 2013 | Cuvinte-cheie: , , ,

Prima paradă a homosexualilor din Georgia, autorizată de primărie, s-a terminat cu bătaie. În urma încăierării au avut de suferit 17 persoane, informează UNIMEDIA cu referire la portalul de știri News Georgia.

Inițial, organizația pentru drepturile minorităților sexuale „Identitatea” planifica să organizeze parada în fața clădirii Parlamentului, începând cu orele 13:00. Însă, la locul unde urma să se desfășoare evenimentul s-au adunat zeci de „apărători ai moralității” care au zădărnicit începerea marșului.

În grupul de credincioși s-a regăsit și preotul Vasile Mkalavișvili, anterior condamnat la închisoare pentru lupta sa împotriva organizației religioase Martorii lui Iehova. Acesta, împreună cu enoriașii săi s-a înarmat cu urzici. „Vă mulțumesc pentru că ați venit aici, noi vom organiza o „revoluție a urzicilor” împotriva homosexualilor”, a declarat preotul.

Reacția ostilă din partea credincioșilor i-a făcut pe organizatori să-și schimbe locul de desfășurare a paradei. Gay-ii și lesbienele s-au adunat în parcul Pușkin de lângă Piața Libertății, însă și aici au fost atacați de homofobi.

În urma încăierării au avut de suferit 17 persoane, dintre care 3 polițiști.

În aprilie 2012, Parlamentul georgian a operat modificări legislative prin care protejează drepturile minorităților sexuale, iar intoleranța este calificată dpret o circumstanță agravantă.

Sursa: www.unimedia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com