Header image

Prima slujbă pentru minorii de la Penitenciarul Nr. 10 din localitatea Goian, Chișinău

11:06, miercuri, 5 iunie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , , , , , ,

Penitenciarul pentru băieți din localitatea Goian, Chișinău, a avut o sărbătoare de suflet în ziua prăznuirii Sfinților Împărați Constantin și Elena. A fost ziua hramului instituției, iar în capela recent ridicată din incinta penitenciarului s-a săvârșit prima rugăciune.

Preot militar este părintele Tudor Spătaru, care a depus eforturi deosebite pentru ca la această dată să fie posibilă înfăptuirea primei slujbe.

În după amiaza zilei, cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, la penitenciar s-a deplasat părintele Octavian Moșin, care a adus pentru biblioteca de aici un lot de carte religioasă.

Totodată, slujitorul a avut o discuție cu cei 20 de tineri care își ispășesc pedeapsa în acest penitenciar. A urmat vizitarea camerelor deținuților și li s-a împărțit dulciuri.

A urmat întâlnirea cu dna Liuba Jugnea, directorul penitenciarului, împreună cu care s-au trasat câteva activități pentru perioada de vară. De asemenea, s-a discutat cu dl Oleg Pantea, șeful Direcției activitate educativă, psihologie și asistență socială din cadrul Departamentului Instituții Penitenciare al MJ, care și-a manifestat deschiderea pentru a include morala creștină în formarea și reabilitarea contingentului de minori din instituțiile penitenciare.

S-a vorbit și despre inițiativa preoților militari de a face studii în consiliere, pentru ca ulterior aceștia să poate duce o activitate mai eficientă în astfel de instituții.

”Am venit să încurajăm activitatea părintelui Teodor, care tocmai în această zi acum șapte ani a pornit slujirea sacerdotală. Este un preot tânăr, energic și dornic de a se implica în activități misionare. Deși construiește o parohie în Goianul Nou, are timp și forțe pentru a se manifesta activ în această instituție. Voi raporta ierarhului despre necesitățile acestei capele și credem că vom găsi mijloace pentru ca în cel mai scurt timp aceasta să aibă aspectul cuvenit în interior.

Credem că prin astfel de capele și prin numirea slujitorilor în fiecare penitenciar va porni catehizarea atât a deținuților, cât și a personalului Departamentului Instituții Penitenciare” – a menționat părintele Octavian Moșin.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com