Primatul Bisericii ortodoxe din Cipru pune la dispoziţia statului proprietăţile Bisericii - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Primatul Bisericii ortodoxe din Cipru pune la dispoziţia statului proprietăţile Bisericii

22:41, joi, 21 martie, 2013 | Cuvinte-cheie: ,

Biserica Ortodoxă a Ciprului a declarat prin primatul ei, Preafericitul Hrisostom al II-lea, că va pune la dispoziţie proprietăţile sale pentru a salva economia ţării, ameninţată de faliment.

În întâlnirea sa cu preşedintele Ciprului, N. Anastasiades, ierarhul a propus eliberarea unor obligaţiuni de stat garantate de proprietăţile Bisericii. „Toate parohiile, toate diocezele mitropolitane, toate mănăstirile îşi vor cumpăra obligaţiuni” a precizat el.

El l-a asigurat pe preşedinte că „proprietatea integrală a Bisericii este la dispoziţia ţării pentru a susţine poporul, ca sistemul bancar să nu se prăbuşească. Noi putem ipoteca toată proprietatea Bisericii şi să investim suma echivalentă în obligaţiuni de stat”.

Propuneea salvatoare survine după ce Parlamentul cipriot a votat cu o majoritate totală împotriva impunerilor din partea FMI şi EU de a reţine 10% din toate depozitele populaţiei din bănci. El a spus că Europa trebuie să respecte pe ciprioţi, şi că nu are nevoie să îl contacteze pe Patriarhul rus Kirill, deoarece este în relaţie directă cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Sursa: www.doxologia.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com