Header image

Primele măsuri pro-viață ale Administrației SUA, salutate de catolicii americani

15:57, luni, 6 februarie, 2017 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

Biserica Romano-Catolică din America a salutat decizia pre­ședintelui american Donald Trump din 23 ianuarie 2017 de a interzice orice finanțare federală a ONG-urilor străine care susțin dreptul la avort în întreaga lume. Cardinalul Timothy Dolan, Arhiepiscop de New York și președintele Comitetului pentru Activități Pro-Viață al Conferinței Episcopilor Catolici Americani (USCCB), a făcut următoarea declarație: „Salutăm acțiunea de astăzi a președintelui Trump, care interzice finanțarea organizațiilor non-guvernamentale care promovează sau susțin avorturile. Acesta este un pas important spre restaurarea și întărirea legilor care respectă dreptul uman fundamental – dreptul la viață. De asemenea, se poziționează împotriva forțării americanilor de a participa la actul violent al avortului”, informează usccb.org, preluat de e-communio.ro.

Încă din primele zile de mandat, președintele american Donald Trump a început să-și îndeplinească promisiunile pe care le-a făcut electoratului înainte de alegeri. După cum aflăm din numeroase canale de știri din mediul on-line, președintele SUA a semnat un ordin executiv de retragere a finanțării din bani publici a gigantului federal de servicii de avort „Planned Parenthood” (maternitate planificată). Este a doua măsură majoră pe care a luat-o președintele recent ales, după ce cu o zi înainte a hotărât ca pagina de pe site-ul Casei Albe dedicată lobby-ului LGBT să nu mai existe.

„Planned Parenthood”, cea mai mare rețea de servicii legate de avort din SUA (peste 300.000 de avorturi pe an), finanțată până acum din bani publici (aproximativ 500 de milioane de dolari anual), a fost recent implicată într-un imens scandal legat de traficul ilegal de organe de copii avortați în al doilea și al treilea trimestru de sarcină. Corporația se face vinovată atât de venituri neînregistrate corespunzător, cât și de presarea și înșelarea clientelor pentru a-și da consim­ță­mântul privind efectuarea de avorturi ilegale la termene târzii de gestație, informează activenews.ro. Pe lângă efectuarea și promovarea avorturilor, gigantul ONG american este implicat și în promovarea educației sexuale comprehensive în unitățile de învățământ, precum și în susți­nerea agendei LGBT și a ideologiei de gen.

Președintele republican a arătat astfel că viziunea pro-viață e cu adevărat o prioritate a admi­nistrației sale. Însuși vicepreșe­dintele SUA, Mike Pence, este un bine cunoscut susținător al valorilor familiei tradiționale, asumându-și o poziție fermă împotriva avorturilor și a căsătoriilor între persoane de același sex.

Avortul la cerere a fost legalizat de Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii în 22 ianuarie 1973 (decizia „Roe v. Wade”), de atunci până astăzi înregis­trân­du-se în SUA peste 60 de milioane de copii avortați. Prin recenta decizie a președintelui Trump, se restabilește astfel interdicția – introdusă de republicani încă din 1984, dar revocată în repetate rânduri de administrațiile democrate − privind acordarea de fonduri federale pentru ONG-urile in­ternaționale care practică și spon­sorizează avorturile sau furnizează informații în acest sens. Urmare a acestei hotărâri, americanii nu-și vor mai putea deconta avorturile prin asigurările de sănătate standard oferite de stat.

Sursa: www.ziarullumina.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com