Header image

Primul om eutanasiat legal în Columbia, pe fondul unei confuzii totale

7:34, luni, 31 august, 2015 | Cuvinte-cheie: , , ,

In Columbia s-a facut prima eutanasie legala ca urmare a unui mandat guvernamental care a declanșat confuzie in țara. In timp ce eutanasia a fost legalizata in 1997, niciodata nu s-a trecut dincolo de stabilirea unor linii directoare.

In luna iunie a.c., Curtea Constituționala a decis ca Ministerul Sanatații trebuie sa spuna medicilor ca trebuie sa eutanasieze pacienții care cer acest lucru și indeplinesc criteriile. Cu toate acestea, confuzia a constat in faptul ca „nimeni nu știe cum sa obțina consimțamantul sau cand acesta ar fi greșit etc”.

Cazul unui om care suferea de o forma rara de cancer facial a pus politica la incercare, cand a solicitat eutanasia și a fost programat pentru injecția letala, dar a fost refuzat in ultimul moment deoarece forma sa de cancer nu era terminala. Ministerul Sanatații a intervenit și eutanasia a fost efectuata.

Acestei decizii i s-au opuse foarte ferm grupurile de medici și de bioeticieni. „Ca medici, existam pentru a apara valoarea vieții și sa redam pacienților noștri sanatatea”, a declarat dr. Jorge Merchán Price, membru al mișcarii Médicos Azules impotriva suicidului asistat medical. „Curtea Constituționala este complet ignoranta cu privire la vocația medicului și, printr-un reducționism fara precedent, presupune ca medicul este un „lucrator tehnic” in slujba legii și nu a vieții”, a spus Merchán.

sursa culturavietii.ro

seq-680x365

Contact Form Powered By : XYZScripts.com