Header image

Profesori universitari consideră pedofilia drept naturală

10:38, marți, 20 octombrie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , ,

Într-o conferinţă academică ţinută în luna iunie a acestui an la Universitatea Cambridge s-a afirmat că interesul pentru pedofilie este “natural şi normal pentru bărbaţi” şi că “cel puţin o minoritate semnificativă dintre bărbaţii normali şi-ar dori să întreţină relaţii sexuale cu copii, în timp ce e normal ca mulţi dintre bărbaţi să fie atraşi de copii.”

Aceste manifestări au fost discutate într-o conferinţă desfăşurată anul trecut şi care a avut ca scop dezbaterea clasificării sexualităţii în Manualul de Diagnosticare şi Statistică pentru Tulburările Mentale (DSM) – manual psihiatric conform cu standardele internaţionale utilizat în sistemul juridic pentru a stabili sentinţe.

Conferinţa, intitulată “Clasificând sexul: Dezbatere a DSM-5”, a adunat o serie de conferenţiari care au vorbit în favoarea sexului cu copii, cu alte cuvinte, în favoarea pedofiliei.

Asociaţia Psihiatrică Americană (APA), organizatoare a conferinţei, era indecisă dacă să clasifice hebefilia drept tulburare mintală. Hebefilia este atracţia sexuală faţă de copii aflaţi la pubertate, în general cei de 11-14 ani.

Acest subiect a fost dezbătut întrucât definiţia actuală a pedofiliei este raportată la pubertate, iar copiii trec prin această etapă la vârste mai fragede comparativ cu deceniile precedente.

Unul dintre participanţi, şi încă unul entuziast, a fost Tom O’Carroll – istoricul lui include: multiple abuzuri faţă de copii, susţinător fervent al legalizării sexului cu copii şi fost coordonator al organizaţiei “Schimb de Informaţii despre Pedofilie”. “Minunat!”, a scris el pe blog după conferinţă. “Zilele acestea au fost unele dintre rarele momente în care am putut să mă simt cât de cât popular!”

Cei de la The Telegraph au scris:

În urma unei lupte crâncene în cadrul Asociaţiei Psihiatrice Americane (APA) pornită de la propunerea de a include hebefilia drept tulburare în noua ediţie a manualului, decizia a fost împotriva acestei idei. Propunerea a luat naştere fiindcă pubertatea începe la vârste mai fragede în ultimul timp şi din această cauză definiţia actuală a pedofiliei – atracţie sexuală pentru copii încă neajunşi la pubertate – ar exclude un număr semnificativ de tineri.

Ray Blanchard – profesor de psihiatrie la Universitatea din Toronto şi cel care a coordonat activitatea grupului APA pe această temă, a declarat că dacă nu se găseşte o altă variantă de a include hebefilia în manual este totuna cu a spune că poziţia oficială a Asociaţiei Psihiatrice Americane este aceea că atracţia sexuală faţă de copii în pragul pubertăţii este normală.”

Profesorul Blanchard a fost criticat de către un alt participant al conferinţei, Patrick Singy de la “Union College”, New York, care a spus că hebefilia ar putea fi folosită ca motiv pentru a reţine infractorii sexuali sub pretextul de “bolnavi mintali” în cadrul legilor din Statele Unite privind “agresorii sexuali violenţi” chiar şi după ce şi-au ispăşit sentinţa.

Dintre toate prezentările însă, cea mai controversată a fost probabil cea a lui Philip Tromovitch, profesor la Universitatea din Doshishape din Japonia, care a susţinut într-o prelegere asupra “incidentei pedofiliei” că “majoritatea bărbaţilor sunt probabil pedofili şi hebefili” şi că “interesul pentru pedofilie este normal şi natural pentru bărbaţi”.

O’Carroll, fostul lider PIE, a fost extrem de încântat şi a scris ulterior pe blogul sau că i-a însoţit pe profesorul Tromovitch şi pe un alt coleg la o recepţie după conferinţă. “ Conversaţia a decurs foarte bine şi s-a potrivit cadrului recepţiei de pe malul minunatului râu Cam”, a povestit el.

sursa http://stiripentruviata.ro

1432805118_1441-articlemain

Contact Form Powered By : XYZScripts.com