Header image

Propovăduieşte credința de peste jumătate de secol

23:35, miercuri, 17 iulie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , , , ,

În ciuda persecuţiilor şi ameninţărilor în anii de răstrişte, preotul Teodor Zagnat din Sărata-Galbenă, Hânceşti a continuat să propovăduiască credința. Astăzi, la cei 80 de ani se simte cu sufletul curat în faţa lui Dumnezeu şi a oamenilor. Mitropolia Moldovei i-a recunoscut smerenia, acordându-i Ordinul „Alexandr Nevski”.
Preotul Teodor Zagnat s-a dedicat slujirii lui Hristos peste o jumătate de secol. În anii 60 al secolului XX a avut mult de suferit. “În şaizeci şi unu mi se propunea ca eu să mă dezic de Dumnezeu, să fiu lector ateist. Îmi propuneau 25 de mii de ruble, apartament cu două camere. Vroiau să mă prindă pe mine în capcană, însă eu am refuzat”, spune preotul.Aniversarea preotului Teodor Zagnat a fost un prilej de bucurie pentru enoriași. O slujbă arhierească a fost ţinută de un sobor de preoţi în frunte cu Prea Sfinţitul Petru, episcop de Ungheni şi Nisporeni.Ca semn de mulţumire pentru toată strădania şi osteneala depusă, părintele Teodor Zagnat a fost decorat cu înalta distincţie bisericească. Primăria din localitate i-a oferit titlul de cetăţean de onoare al satului Sărata-Galbenă.Enoriaşii din parohia sa afirmă că au beneficiat de sfaturi, poveţe şi multă speranţă în momente de încercare ale duhovnicului lor, Teodor Zagnat.

În ziua aniversării parohului Teodor Zagnat a fost hirotonit în calitate de diacon şi unul dintre ucenicii săi Octavian Solomon. De asemenea a fost sfinţită şi biserica Sfânta cuvioasa Parascheva.

Sursa: www.trm.md
EUN_3032_новый размер
Contact Form Powered By : XYZScripts.com