Header image

Protest bisericesc împotriva homosexualilor

22:34, duminică, 19 mai, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , , , ,

Marşul gay-lor şi lesbienelor au scos în stradă sute de enoriaşi din ţară, călugăriţe, preoţi, în frunte cu Mitropolitul Vladimir. Aceştia s-au rugat, în scuarul Catedralei Metropolitane, pentru binecuvântarea autorităţilor îndemnându-le să anuleze legea asigurării egalităţii şanselor.

Tot în scuar, Mitropolitul a dat citire declaraţiei sinodului bisericii care include revendicările faţă de autorităţi, dar şi avertizarea potrivit căreia dacă legea nu va fi anulată, în termen de o lună, atunci protestatarii vor ieşi zilnic în stradă.

„Conform sfintei scripturi care spune: să nu te culci cu bărbat ca şi cu femeie, aceasta este spurcăciune. Homosexualitatea este un fenomen inacceptabil. În cazul în care legea nu va fi anulată, în termen de o lună, biserica ortodoxă va protesta”, a declarat Minitropolitul Vladimir.

După ce s-a rugat în scuarul Catedralei Metropolitane, mulţimea s-a îndreptat spre monumentul lui Ştefan cel Mare.Mitropolitul Vladimir a înmânat declaraţia sinodului reprezentanţilor Guvernului şi Parlamentului, iar responsabili de la Preşedinţie vor intra în posesia documentului luni.

Enoriaşii spun că vor protesta până când legea va fi anulată.

„Ce îi încurcă, ei până acum cum au trăit, fără legi, şi de acum încolo n-au decât tot aşa să trăiască”, a spus o femeie.

„Pământul acestea e sfânt, nu rabdă aşa oameni să meargă pe el. Oameniii aceştia sunt bolnavi, trebuie lecuiţi”, a spus un bărbat.

„De câte ori Vlădica ne va binecuvânta, întotdeauna o să ieşim să apărăm”, a spus o călugăriţă.

Legea privind asigurarea egalităţii a aintrat în vigoare de la 1 ianuarie. Aceasta stârnit reacţii aprinse atât în rândul enoriaşilor, dar a provocat tensiuni între Mitropolie şi Guvern încă înainte de adoptare. Fostul Premier Vlad Filat şi actualul ministru în exerciţiu al Justiţiei, Oleg Efrim, au încercat de mai multe ori să convingă Biserica asupra necesităţii aprobării documentului.

Sursa: www.publika.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com