Header image

Protoiereul mitrofor Vadim Cheibaș, la 15 ani de ascultare în calitate de Secretar al Bisericii Ortodoxe din Moldova

9:52, sâmbătă, 10 septembrie, 2016 | Cuvinte-cheie: , , ,

La data de 10 septembrie 2001, prin Decret mitropolitan, Protoiereul Vadim Cheibaș a fost numit în funcția de Secretar al Mitropoliei Chișinăului și al Întregii Moldove.

Astăzi, părintele Vadim aniversează 15 ani de ascultare în calitate de Secretar al Sfintei Mitropolii.

Părintele Vadim Cheibaş, face parte din pleiada slujitorilor care îşi focusează energia în domeniul eficientizării activității pastorale şi depistarea soluțiilor destinate apropierii Bisericii de societate şi cerințele ei.

***

img_1932-1

www.mitropolia.md: Prot. mitr. Vadim Cheibaș, la 15 ani de ascultare în calitate de Secretar al Sfintei Mitropolii

Preacucernice Părinte Secretar,

În urmă cu 15 ani ați fost chemat de către noi la înalta și în același timp responsabila ascultare de Secretar al Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove.

Preț de 15 ani ați muncit în calitate de Secretar mitropolitan cu dăruire de sine, orânduind cu multă acuratețe și profesionalism bunul mers al lucrărilor în cadrul Secretariatului și Direcției mitropolitane.

Primiți în această semnificativă zi pentru Preacucernicia Voastră, urările mele de sănătate durabilă, ajutor de la Domnul în toată lucrarea ziditoare.

Aş vrea din inimă să vă doresc puterea forţelor sufleteşti, iar luând în considerare multitudinea de activităţi pe care le realizați zilnic – şi a forţelor fizice. Să vă ajute Domnul în munca Dumneavoastră deloc uşoară, dar atât de necesară pentru noi toţi.

Consider potrivit ca în această zi să Vă acord una din cele mai înalte distincții a Bisericii Ortodoxe din Moldova – „Ordinul Recunoștinței”.

Cu arhierești binecuvântări

+ VLADIMIR

MITROPOLITUL CHIŞINĂULUI ŞI AL ÎNTREGII MOLDOVE

***

Notă biografică: Vadim Cheibaș, (n. 28 ianuarie 1975, or. Chișinău, RSS Moldovenească) este un preot și teolog din Republica Moldova. Desfășoară o bogată activitate pastorală și filantropică în cadrul Bisericii. S-a remarcat și ca publicist în diferite publicații bisericești. Doctor în Teologie Ortodoxă al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu. A susținut teza de doctorat în data de 21 decembrie 2010, cu calificativul „magna cum laude” – „foarte bine”. Din anul 2001 îndeplinește funcția de Secretar al Mitropoliei Chișinăului și al Întregii Moldove.

Prot. Mitr. Vadim Cheibaș: „Suntem datori nu să cerem, ci să mulțumim…”

Vă invităm să vizionați un interviu cu Secretarul Mitropolitan, Prot. Mitr. Vadim Cheibaș, în care Sfinția Sa vorbește despre mai multe aspecte ale interacțiunii Bisericii cu societatea. Realizator – Iulian Proca.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com