Header image

Protoiereul Vsevolod Ceaplin – „Misiunea Bisericii – de a vorbi despre adevăruri incomode”

13:39, vineri, 5 iulie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , , ,

Creștinii sunt chemați să schimbe întreaga lume, dar nu să se acomodeze după ea urmând tendinţele seculare impuse, a spus Protoiereul Vsevolod Ceaplin, preşedintele Departamentului Sinodal pentru relaţiile dintre Biserică şi societate.

„Rolul Bisericii este anume pentru a schimba societatea, și nu de se adapta, a încercă să fie comodă sau pe plac, să acționeze după cum ne spune Domnul în Evanghelie,” – a spus protoiereul la o întrunire consacrată cercetării temei percepției imaginii publice a Bisericii.

Potrivit lui, astăzi se face încearcarea de a convinge Biserica că ea trebuie să se schimbe, având în vedere schimbările şi starea societăţii, în timp ce Domnul ne „cheamă să scimbăm lumea, și anumea aceasta au înfăptuit-o sfinţii apostolii, pe care societatea nu-i primea.”

După cum a evidenţiat preotul, misiunea Bisericii este de a relata adevărurile incomode pentru care poţi fi răstignit, ucis, sau cel puțin scuipat, și logica existentei istorice a Bisericii ne arată că „dacă eşti certat pentru ceea ce este scris în Evanghelie, ai dreptate, şi îţi îndeplineşti misiunea.”

„Ortodoxia – nu este doar un fel de credință personală, care nu are nici o dimensiune socială.  Atunci când ni se încercă să ni se spună ceva de genul acesta, îmi amintesc de timpurile sovietice, și acel Occident modern, în care unele confesiuni creștine sau deja post-creștine sunt obișnuite, şi instruite să se comporte în aşa mod, că mereu îşi cer iertare,”- a spus părintele Vsevolod.

Pr. Vsevolod de asemenea a remarcat şi faptul că Biserica ca o comunitate a credincioșilor este o putere supremă în această lume, pentru că creștinilor le-a dat-o chiar Dumnezeu, și această putere este mult mai mare decât puterea oricărui stat, puterea publică, banii, inteligenţa sau mass-media.

traducere pentru www.ortodox.md
Sursa: www.interfax-religion.ru
Contact Form Powered By : XYZScripts.com