Header image

PS Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni s-a rugat pentru Republica Moldova în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim

22:01, duminică, 12 noiembrie, 2017 | Cuvinte-cheie: , , ,

La miezul nopții, înspre duminica XXIII-a după Rusalii, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, împreună cu toți pelerinii s-au învrednicit prin binecuvîntarea Preafericitul Patriarh THEOPHIL al III-a de-a sluji Sfînta și Dumnezeeasca Liturghie în biserica Sfîntului Mormînt.

Alături de Înaltpreasfinția Sa, Arhiepiscopul ISIDOR, reprezentant al Patriarhiei Ierusalimului, au coliturghisit  un sobor de arhierei și un impunător număr de preoți și diaconiLa această Sfîntă Liturghie deosebită s-au învrednicit a sluji și clericii din Republica Moldova, participanți la pelerinaj.

Cu binecuvîntarea Chiriarhului, Sfînta Evanghelie din cadrul Sfintei Liturghii a fost citită de către Protodiaconul Victor ROTARI, în limba română iar rugăciunea domnească Tatăl nostru a fost cîntată de grupul de pelerini moldoveni care l-au cîntat în limba română cu multă dragoste nesimțind oboseala.

După rugăciunea Tatăl nostru pelerinii care au dorit să se împărtășească au primit Sfintele Taine din mîna Stăpînului nostru, Preasfințitul PETRU.

Notă infomrativă: Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim este un important loc de pelerinaj pentru creștini, fiind atestat în acest sens încă din secolul al IV-lea, întrucât este considerat de ei a fi locul învierii lui Iisus. Astăzi, biserica este și catedrala Patriarhiei Ortodoxe Grecești a Ierusalimului, biserica fiind însă controlată împreună de mai multe biserici creștine și instituții laice într-un aranjament complex rămas neschimbat de multe secole. Astfel, biserica Sfântului Mormânt este locul unde se țin slujbe religioase atât de Bisericile Ortodoxe răsăritene, cât și de Bisericile Ortodoxe orientale și de cea romano-catolică. Creștinii protestanți și anglicani nu au o prezență permanentă în biserică.

cu referire la: http://episcopia-ungheni.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com