PS Siluan a oficiat Slujba de sfințire a Prestolului și Sfânta Liturghie în biserica schitului de călugări „Acoperământul Maicii Domnului” s. Băneștii Noi, r. Telenești - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

PS Siluan a oficiat Slujba de sfințire a Prestolului și Sfânta Liturghie în biserica schitului de călugări „Acoperământul Maicii Domnului” s. Băneștii Noi, r. Telenești

16:54, sâmbătă, 14 octombrie, 2023 | Cuvinte-cheie: , ,

Sâmbătă, 14 octombrie 2023, de Sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului, Preasfinţitul Siluan, Episcop de Orhei, cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, a oficiat Slujba de sfințire a Prestolului și Sfânta Liturghie în Biserica cu hramul Sfinții Trei Ierarhi a schitului de călugări „Acoperământul Maicii Domnului” s. Băneștii Noi, r. Telenești.

Preasfinției Sale i-au coliturghisit: Prot. mitr. Marian Boldescu, Protopopul bisericilor din raionul Telenești, PC Arhim. Ambrozie (Adam),  starețul schitului, care în această zi serbează a 55 aniversare din ziua naștere, și un sobor de preoți și diaconi.

La eveniment a fost prezent Primarul comunei Bănești, domnul Vasile Popovici.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, a fost oficiat un Tedeum de mulțumire către Bunul Dumnezeu. După care, PS Siluan a rostit un cuvânt de învățătură.

„O omagiem și o cinstim în această zi pe Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, în amintirea marii minuni care s-a întâmplat în secolul al X-lea în Constantinopol,  în Biserica Maicii Domnului din Vlaherne, unde poporul dreptcredincios din Bizanţ se afla în rugăciune noaptea, când se săvârşea priveghere pentru ziua Duminicii. Sfântul Andrei, un monah nebun pentru Hristos, și-a ridicat ochii în sus și a văzut-o pe Împărăteasa Cerului, pe Acoperitoarea a toată lumea, Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, stând în văzduh și rugându-se, strălucind ca soarele și acoperind poporul cu cinsti­tul său Omofor. Maica Domnului este alături de noi și astăzi, se roagă pentru noi, nu ajută și ne sprijină. Preasfânta Născătoare este Mamă după trup a Domnului nostru Iisus Hristos, iar prin dragoste, Mamă a tuturor oamenilor. Să o cinstim cu evlavie și dragoste, să trăim alături de ea bucuria rugăciunii şi nădejdii, neîndoindu-ne de ajutorul şi puterea Maicii Domnului!” – a menționat PS Siluan.

Totodată, PS Siluan a transmis mesajul de binecuvântare al Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir.

La rândul lor, Prot. mitr. Marian Boldescu și Arhim. Ambrozie (Adam) i-au mulțumit Ierarhului Orheiului pentru prezență și rugăciunile înălțate în comun.

Sursa: https://manastireacurchi.md

User-agent: Amazonbot # Amazon's user agent Disallow: /
Contact Form Powered By : XYZScripts.com