Putin către homosexuali: Veniţi la Jocurile Olimpice, dar „lăsaţi copiii în pace” - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Putin către homosexuali: Veniţi la Jocurile Olimpice, dar „lăsaţi copiii în pace”

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat vineri, 17 ianuarie, la o întâlnire cu voluntarii Olimpiadei, în oraşul montan Karsnaya Polyana, că homosexualii sunt bineveniţi la Jocurile Olimpice de la Soci şi că se pot „simţi liberi şi în siguranţă” în Rusia, însă i-a avertizat „să îi lase în pace pe copii”.

„Nu interzicem nimic şi nu arestăm pe nimeni. Legea noastră nu prescrie nicio pedeapsă pentru aceste tipuri de relaţii, spre deosebire de legile din alte ţări”, a spus el.

A accentuat însă faptul că legea interzice propaganda homosexuală îndreptată către copii.

Putin a semnat în iunie anul trecut legea care interzice promovarea homosexualităţii şi a altor forme de „relaţii sexuale netradiţionale”, interzicând efectiv festivalurile homosexualilor şi încercările grupurilor activiste homosexuale străine de prezentare a stilul lor de viaţă drept unul normal, precum şi campaniile pentru recunoaşterea legală a relaţiilor între persoane de acelaşi sex.

Legea a enervat activiştii homosexuali şi guvernele străine, provocând ameninţări cu demonstraţii şi boicot la Soci.

Totuşi, Comitetul Olimpic Internaţional a declarat în septembrie că interzicerea propagandei homosexuale nu este împotriva politicilor sale.

„Jocurile în sine trebuie să le fie accesibile tuturor, fără discriminare, acestea aplicându-se spectatorilor, oficialilor, mediei şi, bineînţeles,sportivilor. Ne-am opune în cel mai puternic mod oricărei mişcări care ar încerca să încalce acest principiu”, a declarat Comitetul Olimpic. „În acest scop, Comitetul Olimpic Internaţional a primit asigurări de la cel mai înalt nivel al guvernului rus că legislaţia nu va afecta participarea sportivilor sau spectatorilor la Jocuri.”

În plus, Carta Jocurilor Olimpice interzice anume demonstraţiile sau propaganda politică în orice zonă în care se desfăşoară Jocurile Olimpice.

Afirmaţia lui Putin de la întâlnirea cu voluntarii Jocurilor vine la o zi după ce el le-a spus ambasadorilor de la Moscova că evenimentul va avea loc „fără discriminări” împotriva atleţilor şi vizitatorilor. El a declarat că Rusia va „face orice” pentru a le asigura un bun venit călduros oaspeţilor de la Soci, „indiferent de orientarea lor sexuală”.

„Jocurile se vor desfăşura în acord total cu Carta olimpică, fără nicio discriminare pe baza vreunei caracteristici”, a precizat Putin.

În timp ce Ministerul de Interne rus a spus că poliţia va aplica legea împotriva propagandei homosexuale şi că, de asemenea, va împiedica orice formă de protest politic în acord cu regulile Comitetului Olimpic Internaţional, autorităţile au spus că la site-urile olimpice de la Soci vor permite adunările şi demonstraţiile în zonele special amenajate.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Dmitry Peskov, a spus că toate adunările şi demonstraţiile trebuie autorizate în avans de către autorităţile municipale din Soci şi, de asemenea, de către diviziile regionale ale Ministerului de Interne şi de Serviciul Federal de Securitate.

„Preşedintele a emis o directivă organizatorilor Jocurilor Olimpice, conducerii regiunii Krasnodar şi biroului primarului din Soci, conform căreia trebuie să aleagă un loc în oraş unde să se poată ţine în libertate mitinguri, demonstraţii şi alte evenimente, chiar şi proteste, dacă va fi nevoie”, a spus domnul Peskov.

Olimpiada de la Soci începe pe 7 februarie.

 Sursă: stiripentruviata.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com