Header image

Racca (Siria): o tânără executată pentru utilizarea rețelelor sociale

23:24, miercuri, 19 februarie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

În orașul nord-sirian Racca, controlat de islamiștii radicali, a fost executată sentinţa instanţei de judecată „opoziționară” privind condamnarea cu moartea a unei tinere, pedepsită pentru utilizarea rețelelor sociale – transmite portalul de informații „Ling”.

Grupul terorist al militanților numit Statul Islamic Irak şi al-Sham (ISIS), care contolează aceste teritorii,  consideră utilizarea rețelelor sociale echivalentă desfrânării, pentru care legea islamică presupune pedeapasa cu moartea prin lapidare (omorârea cu pietre). Această prevedere a fost inclusă în lista obligatorie de reguli pentru toți locuitorii din teritoriile controlate de teroriști.

Noua „lege”, intrând în vigoare, a început să se aplice cu strictețe sub controlul așa-numitei „opoziții”.

Locuitoarea oraşului Racca, Fatum al-Jasim, a fost reţinută, fiind suspectată de „utilizarea rețelei sociale”. Tânăra a fost acuzată de încălcarea legii, după carea judacata şariat-ului, compusă din membrii organizației islamiste, a recunoscut femeia vinovată, condamnând-o la moarte. Sentința a fost executată.

Amintim că grupul terorist numit Statul Islamic Irak şi al-Sham (ISIS), controlează în prezent un teritoriu vast al Siriei.

traducere pentru ortodox.md

sursa pravoslavie.ru

Contact Form Powered By : XYZScripts.com