Recunoștința este semnul inimii curate - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Recunoștința este semnul inimii curate

12:40, luni, 1 iunie, 2015 | Cuvinte-cheie: , ,

Este binecunoscută pilda evanghelică despre faptul cum Iisus, Dumnezeul nostru, a izbăvit de lepră zece bolnavi. Din acei zece doar unul s-a întors către Mântuitorul ca să aducă mulţumiri pentru binele care li s-a făcut. Au trecut milenii de la acel eveniment, dar lucrurile nu s-au schimbat prea tare. Multă lume parcă ar fi inaptă să exprime sentimentul recunoştinţei deşi ştie că fără Dumnezeu nimic nu se poate făptui.

Conştienţi de aceste deziderate pe de o parte și triste realități pe de alta, profesorii de la Liceul Teoretic Meșterul Manole, din Sălcuța, Căușeni au decis să depășească vechile stereotipuri ce prevăd organizarea în ziua ultimului sunet a tot felul de activităţi cultural-învoioşante. Iniţiativa Liubei Pleşca, directorul instituţiei, a fost pe cît de firească, pe atît de neaşteptată – colectivul pedagogic să serbeze sfîrşitul de an şcolar pentru elevi la mănăstirea Marta şi Maria, amplasată nu departe de satele Hagimus şi Ursoaia, raionul Căuşeni. Zis şi făcut, după încheierea zilei de muncă toţi profesorii, peste 40 la număr, au mers la catedrala Mănăstirii, unde a fost oficiat un Te-Deum. Ei au mulţumit Domnului pentru sănătate şi succesele în muncă şi s-au rugat ca acestea să nu fie luate de la ei în viitor.

Ulterior părintele Andrei Cotruță, ieromonah şi duhovnic al mănăstirii, secondat de egumena Marta, stareţă, într-o discuție cu profesorii au subliniat gîndul că orice creştin trebuie să aducă mulţumiri Domnului la sfîrşitul fiecărei munci şi a fiecărei zile trăite. În felul acesta te poţi alege cu mai multă încredere în ziua de mîine.

Elevii de la Sălcuța au fost receptivi la iniţiativa profesorilor lor. Ei au decis să se prezinte la biserică Duminică, la sărbătoarea Cincizecimii. Pentru ei deasemenea va fi oficiată o slujbă de mulțumire și vor fi înălțate rugi de sănătate, de spor și ajutor acelor care au de susținut examene de absolvire.

Au consemnat:

Vlad SĂRĂTILĂ, jurnalist

Nicolae JELIHOVSCHI, preot

11355386_388263207965148_683558238_n

User-agent: Amazonbot # Amazon's user agent Disallow: /
Contact Form Powered By : XYZScripts.com