Header image

Reinstalarea Răstignirilor vechiului cimitir din s. Soltănești, r-nul. Nisporeni

12:08, joi, 9 aprilie, 2020 | Cuvinte-cheie: ,

Miercuri, 8 aprilie 2020, cîțiva tineri din s. Soltănesti, r-nul. Nisporeni, au amenajat și instalat răstignirile vechiului cimitir care fusese pierdut în urma alunecărilor de teren din anul 1967.

M-ia venit acest gînd și am zis că trebuie să-l duc până la capăt, este un gând de la Dumnezeu și pentru Dumnezeu!
Dumnezeu vrea de la noi milostenie așa cum cerem noi de la Dumnezeu îndurare și iertare de păcate!

Sf. Ap. Pavel ne învață în prima Epistolă către Corintieni: Căci cuvântul Crucii, pentru cei ce pier, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu.

Deși suntem în pandemie, nădăjduind în Puterea și Milostenia Lui Dumnezeu, cu Credință, Dragoste și Dorință, am plecat acolo unde toți vom merge, acolo unde își află somnul trupesc, Sfinții neștiuți, pentru ca să îndeplinim această faptă măreață!

Am străbunei ce au fost îngropați acolo, mai sunt 11 zile pînă la Sfânta Înviere, probabil ei m-au chemat acolo, să se bucure de Lumina Sfintei Cruci prin care a venit ÎNVIEREA!
Mă gîndeam, de ce Sunt 3 cruci, și anume ele s-au păstrat mai bine, apoi mi-am zis – GOLGOTA!

Cimitir – din greacă însemnând Dormitor, acolo unde părinți, bunei, străbunei, rudenii își află somnul de veci!

Noi ca creștini Ortodocși, nu putem suporta să fie batjocorită sau să stea în paragină Crucea Domnului Hristos, semnul Fiului Omului și al mîntuirii noastre!

Odată cu alunecările de teren, a fost dat uitării acest cimitir, a fost în paragină, și probabil va fi, dar măcar acolo, unde a fost intrarea, stând de veghe Sfânta Cruce, acolo să fie curat!

Slavă Lui Dumnezeu pentru toate!
A fost greu începutul, dar rodnic sfârșitul !!

Ioan Beschieru

Contact Form Powered By : XYZScripts.com