Rezervația Cultural Naturală ”Cuconeștii Vechi”. Descoperă comoara de pe malul pitoresc al Prutului! - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Rezervația Cultural Naturală ”Cuconeștii Vechi”. Descoperă comoara de pe malul pitoresc al Prutului!

12:51, sâmbătă, 28 octombrie, 2023 | Cuvinte-cheie:

La nordul Republicii Moldova, în raionul Edineț, pe malul pitoresc al Prutului descoperim o Rezervația Cultural Naturală ”Cuconeștii Vechi”, pe o suprafață de aproape 100 de hectare, situată în perimetrul fostului sat Cuconeștii Vechi. De aproape 10 ani această Rezervație este ocrotită de Asociația obștească ”Noua Galilee”.

La Cuconeștii Vechi, apa a distrus vatra unui sat strămoșesc, dar a dat viaţă memoriei.

Cuconeștii Vechi sunt un miracol al dăinuirii noastre în timp, al rezistenței în fața regimurilor odioase. E locul întâlnirii cu istoria adevărată a acestui neam. E locul în care te luminezi și te purifici sufletește.

Unii caută destinații de vizitat peste mări și oceane, iar cei care își iubesc țara, le găsesc acasă. Or, ce este mai frumos și mai înălțător, de cît a ne cunoaște istoria și locurile minunate ale Patriei.

Descoperă comoara de pe malul pitoresc al Prutului!

La Cuconeștii Vechi o să reușiți să vizitați următoarele locații:
✅Troița și Foișorul (Rotonda) de pe Prut.
✅Casa Memorială ”Arhimandrit Sofian Boghiu”.
✅Scara cu baptisteriu de pe Prut.
✅Ruinele bisericii Sf. Arhanghel Mihail.
✅Pomul Recunoștinței.
✅Cimitirul străvechi.
✅Stânca lui Harascu.

Pentru a vizita împreună cu ghidul local Rezervația Cultural Naturală “Cuconeștii Vechi” și Casa Memorială “Arhimandrit Sofian Boghiu”, trebuie să faceți o programare prealabilă la nr. de telefon: +373 (61) 092717.

Atenție, Rezervația este în zona de frontieră! Pentru obținerea permisului de aflare în zona de frontieră, vă rugăm să accesați epermis.border.gov.md. Astfel aveți posibilitatea solicitării și obținerii permisului de acces în zona de frontieră în regim online, inclusiv de pe telefoanele mobile conectate la rețeaua Internet.

Sursa: Asociația Noua Galilee, https://www.facebook.com/cuconesti

Contact Form Powered By : XYZScripts.com