Rezervația din Kiev cere ca Lavra să predea moaștele sfinților din Peșteri - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Rezervația din Kiev cere ca Lavra să predea moaștele sfinților din Peșteri

15:39, joi, 29 februarie, 2024 | Cuvinte-cheie:

Ostapenko a spus că a creat o comisie pentru a primi moaștele sfinților Peșterilor din Peșterile de Jos, pe care le-a numit „valori culturale”.

Conducătorul rezervației Lavra Peșterilor de la Kiev, Maxim Ostapenko, într-o scrisoare adresată mănăstirii, a declarat că începând cu 27 februarie, o comisie își va începe lucrările în vederea „restituirii valorilor culturale pentru a fi luate la evidență”, și care se află în Peșterile de Jos”. Avocatul Lavrei, protoiereul Nikita Cekman, a anunțat acest lucru pe canalul său de Telegram.

El a spus că mănăstirea a primit o astfel de scrisoare după ce pe 24 februarie 2024a refuzat să contribuie la săvârșirea „slujbei” BOaU în Peșterile de Jos, la care trebuia să participe „arhiepiscopul Agapit de Vyshgorod” de la BOaU. Avocatul a atașat corespondența dintre mănăstire și rezervație, în care călugării au explicat că o astfel de „slujbă” este imposibilă din două motive. În primul rând, Biserica că mănăstirea efectuează reparații în peșteri, pe care călugării le fac chiar la cererea rezervației.

„Nu există limite pentru cinismul și manipularea directă a reprezentanților rezervației și a unor organizații religioase”, a scris avocatul. „Mai întâi de toate, reamintim că conform Ordinului Rezerației Nr.04-07/91 din 08.10.2023, de la ora 7.00 din 11 august 2023, accesul pe teritoriul Lavrei Inferioare este închis pentru vizitatori. Mai târziu, rezervația trimite o scrisoare mănăstirii cu cererea de a efectua lucrări de reparație în peșteri. Mănăstirea își dă acordul (în pofida tuturor factorilor), fapt despre care informează reprezentanții Rezervației în scris și începe lucrările de reparație. Iar apoi dintr-o dată vin reprezentanții celei mai patriotice organizații religioase din Ucraina (care nu manipulează niciodată pe suferința războiului) și cer deschiderea peșterilor în care se fac lucrări de reparație (despre care probabil „se presupune” că ei nu știu) , pentru a-i acuza apoi de un fel de creare de obstacole… Coincidență? Nu, noi credem altfel!”.

UJO a scris mai devreme că Lavra a depus o plângere la poliție împotriva conducătorului rezervației pentru incitare la ură.

Sursa: https://spzh.media/ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com